Verbouwing van CulturA is begonnen

In deze ruimte beneden komt straks de Jan Janssen Lounge.

Er wordt hard gewerkt in gebouw CulturA in de Dorpsstraat in Nootdorp. De aannemer is sinds afgelopen week aan de slag met het uitbreken van wanden, het maken van nieuwe ruimten en allerlei andere werkzaamheden.

Er is niet zoveel tijd, want op vrijdag 27 september is de opening van het nieuwe CulturA & Zo, beheerd door een nieuwe stichting, die nauw gelieerd is aan Bibliotheek Oostland. Ook SWOP en het Jeugd- en Jongerenwerk, samen met de bieb partners in het samenwerkingsverband SBJ Samen Sterk, zullen geregeld gebruik maken van het gebouw.

Jan Janssen

Met enige fantasie is de nieuwe indeling van het gebouw al een beetje te herkennen. Beneden zijn enkele kleine ruimten weggebroken; daar komt straks de Jan Janssen Lounge. En boven is de mooie open plek al te vinden die het lab wordt genoemd, en waar straks jongeren lekker kunnen lezen, een spelletje of andere activiteiten doen en natuurlijk ook boeken uitzoeken.

Het huidige bibliotheekfiliaal in Nootdorp, aan de Markt, gaat op 1 september dicht. De boeken krijgen in de weken daarna hun nieuwe plek in CulturA & Zo, verspreid door het hele gebouw. Overal komen leeshoeken, gezellige zitjes en plaatsen waar je kunt werken of overleggen. In de theaterzaal worden geregeld film- en theatervoorstellingen gehouden.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *