Verdwenen middenstand van Pijnacker

Café De Wetering in Pijnacker, later Het Spinnewiel.

De belangstelling voor het Pijnacker van vroeger blijft groot, merkt het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker telkens bij zijn activiteiten. Ook het thema van de eerste lezing van het nieuwe seizoen en de bijbehorende expositie zal weer veel oud-Pijnackenaren aanspreken. Die gaat over de verdwenen middenstand en horeca in het dorp.

Het HGOP had al eens eerder een tentoonstelling aan dit onderwerp gewijd, maar er is nog veel meer over te vertellen en te laten zien aan de hand van oud fotomateriaal. Daarom is er op donderdag 6 september weer een lezing over winkels die ooit in het dorp zaten en horecagelegenheden die soms juist niet zo bekend waren, omdat het om illegale uitspanningen ging. 

De lezing in de bibliotheek aan de Julianalaan begint om acht uur ’s avonds. Leden hebben gratis toegang, anderen betalen vijf euro toegang. Op het Historisch Informatiepunt in de bieb is al vanaf 3 september de bijbehorende tentoonstelling te zien.

Oude foto’s gezocht

Het Historisch Genootschap is altijd op zoek naar oude foto’s of voorwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van Pijnacker. Wie dergelijke materialen in bruikleen wil afstaan kan contact opnemen met Mieke van der Kuij, tel. 015-3694662. Je kunt haar ook een mailtje sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *