Verfje hard nodig voor Kindertuinen

Het is er nu nog een beetje een kale boel, maar vanaf april is er weer volop activiteit op de Kindertuinen De Keizerhof in Nootdorp. Enkele tientallen kinderen gaan dan aan de slag met biologisch tuinieren. Elke woensdag- en vrijdag zijn ze daar aan het eind van de middag mee bezig. En aan het eind van het seizoen gaan ze naar huis met tassen vol zelf gekweekte groente en fruit.

Ter voorbereiding van het nieuwe tuinierseizoen gaan de medewerkers van de Kindertuinen in maart al aan de slag om het terrein aan de Laakweg klaar te maken. Op zaterdag 16 maart zijn verschillende vrijwilligers in het kader van NL Doet actief om de portocabin op het terrein lekker in de verf te zetten. Dat is twee jaar geleden al gebeurd, maar toen was er niets aan de ondergrond gedaan. Daarom is de klus nu bij NL Doet aangemeld, zodat met de landelijke vrijwilligersactie de zaak grondig kan worden aangepakt.

Er kunnen zich nog wel wat vrijwilligers voor aanmelden. Wie mee wil doen, kan zich op deze pagina aanmelden.

Het Bureau Vrijwilligerswerk van de SWOP is volop betrokken bij NL Doet. Alle klussen die in Pijnacker-Nootdorp zijn aangemeld zijn te vinden op deze pagina.

De portocabin van de kindertuinen krijgt op 16 maart, met NL Doet, een flinke verfbeurt.
De kindertuinen liggen er nu nog kaal bij. In april gaan de kinderen weer aan de slag.
Zo zien de tuinen er in de zomer uit: vol kleur en biologische groenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *