Verkeershinder Oosteinde duurt nog even

De verkeershinder op het kruispunt van Oosteinde en Kruisweg in Nootdorp gaat nog wel een poosje duren. Pas na de vakantieperiode wordt gewerkt aan het vervangen van de riolering. Tot die tijd zijn er noodmaatregelen getroffen, zoals grote pompen en een tijdelijke omlegging van rioolbuizen boven de weg.

Een deel van het riool is ernstig verzakt en beschadigd. “Nou, zeg maar gewoon ingestort”, zegt een van de grondwerkers die samen met een collega bezig is om de tijdelijke omleiding voor het rioolwater te maken. De mannen hebben inmiddels een bovengronds buizenstelsel aangelegd, aangesloten op enorme pompen die in de bermen zijn geplaatst. Er is een constructie waarmee de buizen hoog over de weg kunnen oversteken, zodat het verkeer er onderdoor kan. Momenteel wordt er aan gewerkt om de omleiding aan te sluiten op het ondergrondse riool. 

Het verkeer ondervindt  voorlopig wel even hinder op de kruising. Er zijn tijdelijke stoplichten geplaatst en fietsers moeten afstappen en een stukje wandelen om langs de pompen te komen. Op de Larixlaan is ter hoogte van de kruising momenteel helemaal geen verkeer mogelijk. 

De tijdelijke rioolbuis wordt hoog boven de weg geleid.

Enkele grote pompen zorgen ervoor dat het rioolwater over de weg kan worden gepompt.

Er wordt hard gewerkt om de tijdelijke rioolbuizen onder de grond aan te sluiten op de riolering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *