Verkoop huizen aan Staedion is rond

Woningcorporaties Vestia en Staedion zijn het eens over de overname van ruim duizend woningen en bedrijfs- en zorgvastgoed in Pijnacker-Nootdorp. Vrijdagmorgen werd de overeenkomst ondertekend. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de externe toezichthouders, de Autoriteit Woningcorporaties en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

Vestia verkoopt ruim 1340 verhuureenheden en ander vastgoed aan Staedion. Daaronder zijn ook 662 sociale huurwoningen. Deze woningen blijven door de transactie behouden voor de sociale sector. De huidige huurders kunnen er blijven wonen en houden ook hun huurovereenkomst.

Ook in Barendrecht, Bergeijk, Brielle, Westland en Zuidplas verkoopt Vestia haar vastgoed aan lokale corporaties. Hierdoor kan Vestia leningen aflossen en zich volledig concentreren op De Haag, waar de corporatie de meeste woningen heeft.

Staedion neemt naast het vastgoed ook een deel van Vestia’s leningen over voor de waarde van het vastgoed. Ook gaat een aantal medewerkers mee naar Staedion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *