Videoportret

Ds. Robert Stigter

Robert Stigter

Dit jaar bestaat het kerkelijk centrum van Delfgauw vijftig jaar. Ruim vijf en een half jaar is dominee Robert Stigter voorganger van Kerk Delfgauw.

Een portret van een predikant die vooral de verbinding tussen mensen en tussen kerk en dorp belangrijk vindt.

Video
 

Jan ter Burg

Jan ter Burg

Voor Jan ter Burg is de ukulele al jaren zijn favoriete instrument. Hij speelt zelf graag en geeft les in wijkcentrum de Kiezel in Delfgauw.

Veel mensen uit Pijnacker-Nootdorp en Delft hebben in de loop der jaren gemerkt dat ze op de ukulele al na enkele lessen leuke muziek kunnen spelen.

Video
 

Olga Braat

Olga Braat

Beeldend kunstenaar Olga Braat uit Delfgauw is geregeld aan het werk in de tuin van de oude boerderij aan de Noordeindseweg, waarin ze een appartement bewoont.

Olga is autodidact, maar ze schildert al jaren en heeft dus veel ervaring opgedaan. Ze maakt het liefst portretten van mensen en dieren.

Video

Paulien van Haaster

Paulien van Haaster

Paulien van Haaster uit Oude Leede werkt al vele jaren als beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming. En haar werk wordt zeer gewaardeerd.

Ook geeft ze in haar atelier cursussen en workshops aan mensen die plezier hebben in tekenen en schilderen en werkt ze als docent beeldende vorming op het ‘s-Gravendreefcollege in Leidschendam.

Video

Svetlana Kok-Eroshenko

Svetlana Kok-Eroshenko

Svetlana Kok-Eroshenko is geboren en getogen in Rusland, maar ze woont alweer heel wat jaren in Nootdorp.

In haar modestudio In Colors ontwerpt en maakt ze kleding en accessoires, ze geeft stijladviezen en is beschikbaar voor personal shopping.

Het leukst van alles vindt ze het werken met kinderen.Die volgen bij haar lessen in ontwerpen en naaien.

Video

Roos van der Meijden

Roos van der Meijden

Roos van der Meijden uit Pijnacker werkt al sinds 2001 als beeldend kunstenaar. In dat jaar studeerde ze af aan de kunstacademie in Den Haag.

Sindsdien maakt ze veel eigen werk, vooral stadsgezichten en interieurs.

Ook geeft ze in centrum Buurt & Zo in Pijnacker schilderles aan kinderen en volwassenen.

Video

Joke Maas

Joke Maas

Joke Maas gaf vele jaren achtereen muziekles aan volwassenen en kinderen met een beperking.

Mensen met dementie, kinderen met een handicap of een ernstige vorm van autisme: iedereen die niet terecht kan bij het gewone muziekonderwijs, was welkom bij de ‘Andere Muziekschool’, zoals Joke het zelf noemde. Die muziekschool had de schitterende naam Wergelmir.

Half 2018 ging Joke met pensioen.

Video

Ellen Keizer

Ellen Keizer

Ellen Keizer uit Pijnacker is een enthousiast amateurfotograaf. Bijna elke dag is ze met haar camera te vinden in het groen in en om het dorp waar ze vogels, insecten, mooie bloemen en het prachtige polderlandschap in beeld brengt.

Video