Vier speelplekken in het nieuw

Ook het speelterreintje aan de Anna van Saksenstraat wordt stevig aangepakt.

Deze zomer kunnen de kinderen in het centrum van Pijnacker, op het voormalig veilingterrein in de buurt van station Pijnacker-Centrum van de Randstadrail, lekker spelen op vier terreintjes die flink worden opgeknapt. Samen met de bewoners hebben de gemeente en het bureau OBB plannen gemaakt voor de vier speelplekken in de wijk die hard aan onderhoud toe zijn. Het gaat om terreintjes op de Mandenmeesterstraat, de Keurmeesterstraat, de Anna van Saksenstraat en de Anna van Burenstraat.

De opknapbeurt maakt onderdeel uit van de grote renovatie van speelterreinen waar Pijnacker-Nootdorp al enkele jaren mee aan het werk is. Voor een deel gaat het om een bezuinigingsoperatie; uitgangspunt is dat het aantal speeltoestellen in de gemeente met 15% vermindert. Maar tegelijkertijd gaat het ook om een sterke verbetering van de speelterreinen, waarbij verouderde toestellen worden vervangen en de speelplekken zelf een flinke opknapbeurt krijgen. Bij alle speelplekken worden de bewoners, maar vooral de kinderen van de wijk betrokken.

Enthousiast ontvangen 

De plannen voor de terreintjes op het voormalige veilingterrein werden tijdens een inspraakbijeenkomst in november 2016 enthousiast ontvangen. Vooral kinderen waren erg blij met de plannen. Omdat ook veel andere speelplekken in het centrum van Pijnacker moesten worden aangepakt duurde het nog even voor de plannen worden uitgevoerd, maar dat is nu voor deze terreintjes in de komende maanden het geval.

Bij het maken van de plannen is goed gekeken naar hoe vaak kinderen van een bepaalde speelplek gebruik maken. Zo bleek het terreintje aan de Mandenmeesterstraat niet intensief te worden gebruikt, maar dat aan de Anna van Saksenstraat juist wel. Op de Keurmeesterstraat wordt momenteel ook niet veel gespeeld, maar dat komt vooral omdat de toestellen daar in slechte staat zijn en de inrichting van de speelplek erg saai. Daar komt verandering in met een hele nieuwe inrichting. Ook komt hier een hondenrenveldje.

De speelplek aan de Keurmeesterstraat krijgt een geheel nieuwe inrichting.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *