Vincent Bijlo luidt oude jaar uit

Vincent Bijlo. Foto: Geerke Vermeulen

‘Functie elders’ was vorig jaar de titel van de oudejaarsconférence die Vincent Bijlo in verschillende theaters in Nederland speelde. Hij heeft er zelf geen actieve herinneringen meer aan, maar het is wel goed om te weten dat hij eind van dit jaar opnieuw een oudejaarsvoorstelling speelt en die zal onder meer te zien zijn in Theater CulturA & Zo in Nootdorp.

Bijlo komt niet alleen. Hij brengt zangeres Mariska Reijmerink en nog drie muzikale vrienden mee. Hoe de show gaat heten weet hij nog niet precies. Maar titels als From Russia with Hate, Poetins Vuurwerk en dan Maar Liever Een Pandemie zijn al voorbij gekomen.

Vincent Bijlo is een van de theatermakers en muzikanten die in het nieuwe seizoen in het Nootdorpse theater zullen spelen. Het programma met alle namen en data is nog niet klaar; daar wordt hard aan gewerkt. Maar CulturA & Zo geeft wel alvast een sneak preview van een prachtig programma dat zich vanaf september in het theater zal afspelen.

Zo komt de rapper, acteur en presentator Olivier Mitshel Locadia, beter bekend als Willie Wartaal, naar Nootdorp en ook cabaretier Steven Brunswijk, drummer en muzikant Cesar Zuiderwijk, bandoleonspeler Carel Kraaijenhof, zeezeiler en presentator van inspirerende lezingen Florian Dirkse, historicus Maarten van Rossem en opnieuw de Meiden van Los met hun muzikaal cabaret. Niels van der Gullik en Marcel de Groot komen weer langs met een Simon & Garfunkel Tribute.

Als ik je zie

Ook bijzonder: acteur, zanger en presentator Sonny Kroon die een voorstelling speelt op basis van het boek ‘Als ik je zie’ van Merlijn Kamerling, over zijn vader Antonie. Voor de liefhebbers van prachtige muziek is het concert dat celliste Hanneke Rouw komt geven een aanrader. En voor de jazz- en tangoliefhebbers: Eric Vloeimans met Juan Pablo Dobal. Programmeur Manuela Bijl is daar zo enthousiast over dat ze zelfs den datum al verklapt: 11 november. In de agenda zetten dus.

Het is maar een greep uit het programma, dat ook dit seizoen weer veel cabaret bevat, want dat doet het altijd erg goed in de intieme setting van de Nootdorpse theaterzaal.

Professor S.

Professor S.

Ook voor de kinderen zijn er in het nieuwe seizoen weer leuke voorstellingen gepland. Dirk Scheele is een vaste waarde met alle leuke kindervoorstellingen die hij in de loop der jaren heeft gemaakt. Ook zijn er weer programma’s rond bekende boeken en tv-figuren zoals Dikkie Dik, Gonnie & Gijsje en de Wintergruffalo.

Heel leuk en interessant is Said El Abboudi als Professor S., die met zijn laboratorium door het land reist en als een ware stand-up comedian uitlegt hoe onze hersenen werken. De voorstelling is gebaseerd op de kinderboekenserie van Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlla van de Beek.

Theater CulturA & Zo is er verder in geslaagd om de voorstelling Pippi Powerrr naar Nootdorp te halen; vijf actrices die een energieke en chaotische theatervoorstelling spelen die vooral gaat over trouw zijn aan jezelf, in de geest van Pippi Langkous maar ook met Blue Ivy, Billie Eilish, Simone Biles en Greta Thunberg als inspiratiebron. 

Huis aan huis

Het Nootdorpse theater geeft dit jaar twee aparte boekjes uit: een met alle kindervoorstellingen en een tweede waarin het volledige programma te vinden is. De boekjes komen rond 1 augustus van de drukker en zullen aan het eind van de vakantie huis aan huis worden bezorgd. Ook zijn ze rond die tijd af te halen in het theater, in de vestigingen van Bibliotheek Oostland, in het gemeentehuis en op andere openbare plekken in de gemeente.

Voor de theaterliefhebbers goed om in de gaten te houden, want er is in het nieuwe seizoen weer veel moois te beleven in Theater CulturA & Zo.

Pippi Powerrr. Foto: Rufus Hegeman
De celliste Hanneke Rouw geeft op 2 april een concert in CulturA & Zo.
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.