‘Raar zo, maar we blijven lekker bezig’

VOETBAL | Geen amateurvoetbal meer dit seizoen: het is een hard gelach voor al die spelers, de technische staf, bestuursleden, vrijwilligers op de sportclubs én supporters die noodgedwongen thuis moeten blijven. Doen de clubs er iets aan om er voor te zorgen dat hun spelers een beetje in conditie blijven? We maakten een rondje langs de voetbalclubs in Pijnacker-Nootdorp.

Trainer Marco Jalink van het eerste team SV Nootdorp heeft geen trainingsschema gemaakt voor zijn ploeg, want uit ervaring weet hij dat er toch niet veel van terecht komt. Al hoopt hij wel dat zijn spelers zelf wat doen. Wel is inmiddels bekend dat de competitie niet meer wordt hervat. ”Dat komt ons wel goed uit, al had ik er wel vertrouwen in dat we genoeg punten zouden behalen om in de 1e klasse konden blijven. Maar het zou wel lastig worden.”

Jalink hoopt dat de voorbereiding voor het nieuwe seizoen kan beginnen in de eerste week van augustus, of iets eerder zodat de spelers wat beter kunnen werken aan hun conditie. Jalink onthult dat Peter Lomonaco en Ronald Simonis naar Nootdorp komen. De verdediger en keeper komen over van Hoofdklasser RKAVV en 1e klasser Forum Sport. Verder zijn er meerdere gesprekken met andere spelers.

Bij DSVP is er voor de hoofdmacht wel een trainingsschema gemaakt. Trainer Dennis van den Steen krijgt via WhatsApp regelmatig filmpjes binnen van zijn spelers, die aan hun fitheid werken. Zo ook van zijn keeper Dave Hes. ”We dagen elkaar uit via onze groepschat om met deze filmpjes door te gaan met trainen. Leuk om elkaar zo bezig te zien.”

Verdediger Gerben Pels van Oliveo gaat er van uit dat zijn medespelers oud en wijs genoeg zijn om zichzelf fit te houden. Dat kan door middel van hardlopen, stabiliteitoefeningen en krachttraining. ”Ik heb het idee dat het bij de meeste best aardig gaat.”

Trainer Wesley Epskamp heeft een drieweeks programma opgesteld voor zijn spelers, zoals een hardloopschema. Ook heeft de club een challenge samengesteld, die ook door de RKDEO-jeugd gedaan kan worden. Aanvoerder Robby van Hagen: ”We kunnen door het schema nu drie keer in de week sportief en conditioneel bezig zijn om enigszins fit te blijven. Het is ook verstandig om jezelf fit te houden.”

De trainer van Wippolder, Ronald Hes, heeft ook een programma gemaakt voor zijn spelersgroep. Verdediger Tristan Croes vertelt dat ze een sprint-, hardloop- en krachttraining schema hebben meegekregen. Croes: ”Het is een beetje raar zo zonder voetbal. In ieder geval blijven wel op deze manier nog lekker bezig.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *