Voetbalclubje peuters slaat enorm aan

Er is veel belangstelling voor Nootjebal, de voetballesjes voor peuters en kleuters.

Een voetbalclubje voor kinderen jonger dan vijf jaar: dat idee hadden de Nootdorpse vrouwen Gladys Simonis en Kirsten Kok vorig jaar. Ze gaven een proefles bij RKDEO en begonnen daarna begin maart met het eerste blok, dat al binnen korte tijd helemaal vol was geboekt. Zelfs voor het tweede blok, vanaf 25 mei, zijn al inschrijvingen binnen.

Gladys en Kirsten, die beiden ervaring hebben in het onderwijs en de sport, bedachten dat er voor peuters die graag met een bal spelen eigenlijk niets is in club- of groepsverband. Daarom ontwikkelden ze dus ‘Nootjebal’. Het gaat niet om trainingen die gericht zijn op balvaardigheid of techniek, maar om eenvoudige oefeningen en leuke balspelletjes. Behendigheid met de bal, maar vooral plezier staan voorop.

In elk blok zijn er tien lesjes van elk 45 minuten op de zaterdagochtend. Blok 2 begint op 25 mei. Voor de les om 9 uur zijn al geen plekken meer vrij; voor de les vanaf kwart voor tien kan nog een kindje meedoen. Om half elf zijn er nog vijf plekken vrij.

Meer informatie over Nootjebal is te vinden op deze website.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *