Voetbalclubs teleurgesteld door stop

De velden blijven leeg in de komende weken. Alle amateurcompetities zijn stilgelegd.

De klap was ook bij de voetbalclubs in Pijnacker-Nootdorp hard toen dinsdagavond bekend werd dat er vanwege corona in de komende weken geen amateurwedstrijden gespeeld worden en dat de kantines dicht moeten. ”Het is doodzonde dat er tijdelijk een punt achter het voetbal wordt gezet”, zegt John Weijgertse, voorzitter van Oliveo. ”Voetballers vinden het nooit leuk om te stoppen met spelen en om alleen maar te trainen.”

De club van Weijgertse komt door de sluiting van de kantine niet in de gevarenzone. ”Oliveo is een gezonde vereniging. We komen niet direct in gevaar, gelukkig.” Hetzelfde geldt voor de buurman van Oliveo, DSVP. ”Financieel staan wij er goed op”, zegt voorzitter Peter de Jong. ”Wij hebben in de loop der jaren een buffer opgebouwd, al zit daar natuurlijk wel een einde aan. Het slot van dit seizoen gaan we wel halen in ieder geval.”

De Sportraad heeft aandacht voor de huur van de sportcomplexen. Namens alle sportverenigingen in Pijnacker-Nootdorp gaan zij huurverlaging aanvragen bij de gemeente.

Individueel trainen

DSVP-trainer Dennis van den Steen zag de ‘tussenstop’ wel aankomen. ”De komende twee weken doen we niks en gaan we ons beraden op hoe nu verder”, zegt de trainer. DSVP staat nu tweede, net als in maart toen de competitie eerder werd stopgezet. ”Vorig seizoen eindigden we als tweede en hadden wij een periodetitel gepakt. Toen werd het seizoen abrupt afgebroken en dat kostte ons de kans op promotiewedstrijden. Nu staan we weer tweede, maar het is seizoen nog niet voorbij.”

Ook de aanvoerder van Wippolder, Daley Uythof, baalt van het genomen besluit. ”Zeker nu wij twaalf punten uit vier wedstrijden hebben gehaald en we zaten in een goede flow. We hopen dat de competitie gewoon wordt hervat na deze maand.”

Wippolder heeft besloten dat er sowieso geen activiteiten plaatsvinden op het sportpark. ”Totdat het weer mag zullen wij individueel voor onszelf gaan trainen.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *