Voice of Praise zingt passiemuziek

Voice of Praise zingt een moderne uitvoering van de Matthaüs Passion.

Het kerkelijk koor Voice of Praise Pijnacker zingt in de komende weken passiemuziek, gebaseerd op het Matthaüs-evangelie. Op verschillende locaties in en buiten de gemeente brengt het koor de Nederlandstalige Matteüs Passie van componist Gerard van Amstel en tekstschrijver en dominee Piet van Midden. 

Voice of Praise heeft het passieconcert vorig jaar voor het eerst in Pijnacker uitgevoerd en dat was toen een groot succes. Daarom is besloten om het werk dit jaar opnieuw op het repertoire te zetten en dan zelfs uit te voeren op meer locaties. Zo zingt het koor in de komende weken ook in Monster, Spijkenisse en Delft.

Het koor, dat uit ongeveer 40 zangers en zangeressen bestaat, is al sinds december bezig met de repetities, vertelt de vaste pianist Ruud Lems. “We zijn er echt vier maanden mee bezig en we hebben in die tijd ook geen andere concerten of kerkdiensten gedaan. Dat is ook nodig om dit werk goed uit te kunnen voeren.” 

Nieuwerwets

De Matteüs Passie is een uitvoering die voor een deel is gebaseerd op de beroemde Matthaüs Passion van Bach, maar wel met allerlei nieuwerwetse elementen. Dat begint al met het feit dat het werk Nederlandstalig is. Ook voor de vier oorspronkelijke koralen van Bach die in het werk zitten zijn nieuwe teksten geschreven. Deze koralen worden afgewisseld door moderne liederen die samen met de koralen het lijdensverhaal van Jesus vertellen, maar met verwijzingen naar onze tijd.

Voice of Praise staat onder leiding van Hanneke van Adrichem. Normaal zegt het koor alleen met pianobegeleiding, maar voor deze uitvoering wordt de muzikale begeleiding uitgebreid met een saxofoon, dwarsfluit, slagwerk en bas. 

Zondag 11 maart is er een uitvoering in de Weidevogelhof in Pijnacker. Deze uitvoering begint om 14.30 uur. Op 25 maart is het concert vanaf 19.30 uur in de Pijnackerse Dorpskerk. De toegang tot de concerten is gratis, maar na afloop kunnen bezoekers een bijdrage geven voor een ontwikkelingsproject in Moldavië.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *