Vol deelnemersveld op Kortebaan

Waar het in de afgelopen paar jaar moeilijk was voor de organisatie om aan een vol deelnemersveld te komen, is het voor de kortebaandraverij op dinsdag 6 augustus in Nootdorp wel gelukt om dat voor elkaar te krijgen. Er is gekozen voor een deelnemersveld van maximaal zestien paarden en dat werd ruimschoots gehaald. Er moest zelfs geloot worden, waardoor er maar liefst veertien paarden werden uitgeloot.

Doordat er een paar toppers zijn uitgeloot, is de kans groot dat de topfavoriet gaat winnen. Eliot Charisma kan voor de vierde keer op rij een race winnen dit jaar. Hij werd al eerste in Sassenheim, Hoofddorp en Stompwijk. Toch moeten Eliot Charisma en pikeur Lindsey Pegram uitkijken, want er zijn een paar gevaarlijke outsiders. Dat zijn het paard van Bert de Boer, Southwind Raptor, en Panic Launcher. Southwind Raptor won vorige maand in IJmuiden, Panic Launcher won in Warmond.

Talent

Er is ook nieuw talent te bewonderen: Limbo van Aad Pools. Limbo is een nieuwe troef en eigendom van de eigenaren van Haras du Arctic uit Nootdorp. Ook Bert Post komt rijden met zijn paard Hero Baldwin. Post komt speciaal voor deze wedstrijd over vanuit Frankrijk. Vorig jaar won hij de kortebaan van Heemskerk.

Het programma begint dinsdag om 15 uur. De eerste start is om ongeveer 16 uur.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *