Voor de vijfde keer dubbele cijfers voor Oliveo

Op een zeer zonnig sportpark De Groene Wijdte nam Oliveo het zaterdag op tegen het Haagse HPSV. In Den Haag werd het een spannende wedstrijd (1-3 voor Oliveo), maar van dezelfde spanning was deze zaterdagmiddag geen sprake. Al na acht minuten voetballen werd de openingstreffer gemaakt, met een afstandsschot van net buiten de zestien meter schoot Joey van Eeden raak. Zeven minuten later werd de 2-0 al gemaakt. De voorzet van Max Huurman werd met de hak verlengd door Tim van Rheenen en binnen gewerkt door Noah Boer.

Een kwartier later stond het zelfs al 4-0. De broertjes Huurman hadden beiden gescoord: de derde door Laurens en de vierde dus door Max. In de 32e minuut was daar dan het doelpunt van Tim van Rheenen. Hij schoot raak na een vrije trap van Laurens Huurman. Zes minuten later werd de zesde en laatste goal gemaakt voor de rust. Max Huurman maakte zijn tweede van de middag.

Na elf minuten spelen in de tweede helft viel de 7-0. Na een goede combinatie met Max Huurman scoorde Boer zijn tweede van de middag.

Invallers

Het bleef daarna lang stil qua doelpunten in de tweede helft. Oliveo spaarde zich voor de volgende paar belangrijke wedstrijden en HPSV kon niet echt een vuist maken en kansen creƫeren. Een kwartier voor tijd viel toch de 7-1. Ondanks dat de grensrechter aangaf dat het buitenspel was keurde de scheidsrechter, Noureddine Guergouri, het doelpunt van Jair dos Santos Freitas goed. Toen de grensrechter aan de andere kant wel buitenspel gaf tegen Oliveo, kreeg Oliveo-doelman Peter-Paul de Rotte geel te zien vanwege praten.

Niels Bentvelzen (13) in duel met een HPSV-speler

Ondertussen was er flink gewisseld bij Oliveo. Een van de invallers liet van zich spreken. Frank van der Zwan scoorde in een paar minuten tijd twee keer voor zijn ploeg. Een paar minuten voor het einde viel de tiende en laatste treffer. Waar veel spelers van HPSV aan buitenspel dachten, bleef de vlag omlaag en kon Niels Bentvelzen doorlopen. Hij omspeelde de keeper van HPSV, Martin Zonneveld en bracht de 10-1 op het scorebord. Zo won Oliveo voor de vijfde keer dit seizoen met dubbele cijfers in de 4e klasse E.

Belangrijke overwinning

”Dit was een belangrijke overwinning”, zei trainer Edwin Vurens na afloop. ”Tijdens de eerste helft speelden we met een goede spirit. Het is even afwachten hoe Bob Ruigrok (last van enkel) en Joey van Eeden (lichte klachten) herstellen van vandaag. Hopelijk is dat dinsdag opgelost en anders moeten we gaan plakken.”

Dinsdagavond reist Oliveo af naar Rijswijk om daar te spelen tegen Vredenburch. De zaterdag erna komt RVC Celeritas op bezoek op sportpark De Groene Wijdte. Beide tegenstanders stonden deze zaterdagmiddag tegen over elkaar, Celeritas won met 4-0.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de 4e klasse E.

Joey van Eeden aan de bal
Noah Boer probeert tot een schietkans te komen
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *