Voorleesavond rond thema boekenweek

Pagina’s uit ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls.

‘De moeder de vrouw’ is dit jaar het thema van de boekenweek. Dat zorgde enkele maanden terug voor kritiek, omdat het CPNB alleen mannelijke schrijvers had uitgenodigd om rond dit thema het boekenweekgeschenk te schrijven.

Ook werd het thema ‘oubollig’ en ‘terug naar de jaren vijftig’ genoemd, vanwege de vrouw in de stereotype rol van moeder.

Toch geeft ‘de moeder’ mooie aanknopingspunten in de literatuur, vindt de Pijnackerse boekhandelaar Michiel van Atten. Dat zal zeker blijken tijdens de voorleesavond, die de boekhandel op woensdag 20 maart houdt. Lezers worden uitgenodigd om hun literaire herinneringen aan dit thema te delen door een of twee pagina’s op te sturen uit een boek, waarin ‘de moeder’ op de een of andere manier een rol speelt. ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls ligt natuurlijk voor de hand en ook ‘Moedervlekken’ van Arnon Grunberg zal bij sommige boekenliefhebbers meteen naar voren komen.

Maximaal twee pagina’s

Op de literaire avond worden teksten voorgelezen die van tevoren door lezers worden aangedragen. Iedereen kan meedoen. Kopieer maximaal twee pagina’s uit het boek van uw keuze of laat dit even in de boekhandel doen. Een korte motivatie wordt op prijs gesteld. Niet alleen proza kan worden aangemeld: ook een mooi gedicht over ‘moeder’ is welkom.

De aangedragen fragmenten worden voorgelezen door Els Jekel, Ron Labordus en Anne Marie Vermaat.

De literaire avond begint om half acht. Toegang is gratis. Aanmelden is wel aan te raden. Voorstellen voor teksten kunnen tot en met 16 maart worden ingeleverd. Aanmelden kan per e-mail of telefonisch via 015-3692992.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *