Vragen over afblazen Huis van Heron

Kwartiermakers Kirstin de Boer en Daniël Koningen hadden het Huis van Heron graag willen realiseren. Dat blijkt niet te lukken zonder forse steun van de gemeente.

De fracties van de Partij voor de Dieren en D66 hebben onafhankelijk van elkaar schriftelijke vragen gesteld over het besluit van het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp om geen geld te steken in het Huis van Heron. Dat had een kenniscentrum moeten worden op het gebied van energietransitie en duurzaamheid. Het Huis kon alleen worden gerealiseerd als de gemeente er de komende jaren een half miljoen euro in zou investeren.

Fractievoorzitter Barend van de Kraats van D66 wil van het college weten hoe het half miljoen dat de gemeente in het project zou moeten stoppen zou moeten worden verdeeld over de komende jaren, en waar dat bedrag dan aan zou worden besteed. Ook is hij benieuwd wat het besluit betekent voor de continuïteit van het project.

Ongelukkige timing

Annemieke Hulsbergen van de Partij voor de Dieren vindt de timing van het besluit ongelukkig, zo midden in coronatijd. Ook wil ze van het college weten of een commerciële partij het Huis van Heron zou kunnen uitbaten. Ook vraagt ze hoe de gemeente het netwerk van in duurzaamheid geïnteresseerde ondernemers en investeerders gaat behouden.

Nu het kennis- en ontmoetingscentrum op het bedrijventerrein Heron er niet komt, blijft alleen de website over waarop de initiatiefnemers informatie over duurzaamheid met elkaar kunnen uitwisselen.

Lees ook: Fysiek Huis van Heron van de baan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *