Vrede is een feestje waard

Aardig zijn helpt. Met dit thema ging groep acht van vijf verschillende basisscholen aan de slag voor de Peace Poster wedstrijd. De deelnemers begonnen al tijdens de zomervakantie. De prijsuitreiking vond donderdagochtend plaats bij bibliotheek Oostland. Van elke gemeente gaat een winnaar door naar de regionale en daarna de landelijke wedstrijd. De maker van de beste Nederlandse poster mag uiteindelijk zelfs door naar New York. Wethouder Peter Hennevanger reikte de prijzen uit. Dit is de 31e keer dat de Lions Club International deze competitie organiseert. Wereldwijd doen 600.000 kinderen mee.

Allemaal winnaars

Wethouder Hennevanger benadrukt dat we eigenlijk allemaal winnaars zijn, om in vrede te mogen leven. Want dat is niet vanzelfsprekend. De vakjury benoemde twee winnaars van elke school, die ieder een kleine prijs kregen. De publieksprijs ging naar Noortje Kooimans, met zeventien van de 97 publieksstemmen. Maar de grote winnares was Lisanne van den Hoek, met een tekening van de aarde. Zij zal doorgaan naar de regionale wedstrijd en mogelijk naar New York.

De eerste plek ging Lisanne niet in de koude kleren zitten. “Ik had het totaal niet verwacht, maar ik ben nu wel heel trots”, vertelt ze. “Mijn tekening is van de aarde, met ladders die naar een hartje en een peace teken leiden. Want vrede komt uit de aarde.” Lisanne’s beste vriendin Jolijn zit in dezelfde klas en won de tweede prijs. Als ze doorgaat naar New York, belooft Lisanne haar vriendin mee te nemen.

Alle winnaars zijn hier te zien.

Lisanne van den Hoek, de grote winnares met haar tekening. De vakjury: deze tekening valt op door de strakke vormgeving en de heldere kleuren. Er zit een goede en leuke symmetrie in de tekening.

Wethouder Hennevanger: ‘Jullie zijn allemaal winnaars.’

Met zijn allen in de prijzen!

President Hans van Hoven van de Lions (rechts) en wethouder Peter Hennevanger bekijken een aantal ingezonden posters.

De twee trotse winnaars van de Ackerweide B, natuurlijk met bewonderende fans…

Wachten op de uitslag van de Peace Poster Contest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *