Vrouwen DSVP gaan door in de beker

VOETBAL | In de 2e ronde van de districtsbeker kwamen de dames van DSVP en RKDEO elkaar tegen. Op sportpark De Groene Wijdte werd woensdagavond de bekerkraker gespeeld, die uiteindelijk gewonnen werd door de thuisploeg. Door deze 3-1 overwinning gaan zij door naar de volgende ronde.

In de eerste helft was DSVP duidelijk de betere. Het team van trainer Cees Kruys creëerde meer kansen en hield de bal iets beter in de ploeg dan RKDEO. De eerste kansen waren ook voor de thuisploeg, die gevaarlijk werd via aanvaller Jennifer Zwang. Haar lob ging zowel over de keeper Babette Visser als het doel heen. Niet veel later kreeg Stella van Oostrom de bal bij spits Kiki van den Bos, maar zij schoot tegen de goed uitkomende Visser aan.

RKDEO wist via de omschakeling een paar keer goed uit te komen. Vooral via de buitenspelers Eline Letsch en Jana van Oudheusden werd de ploeg van trainer Wendy Rietveld gevaarlijk. Alleen keeper Fabienne van Wijk werd het niet moeilijk gemaakt. Het was een fase dat RKDEO iets meer de bal had en DSVP een paar lichte overtredingen maakte. De trainers van DSVP kregen een waarschuwing en trainer Kruys kreeg daardoor geel te zien van de scheidsrechter vanwege te veel commentaar geven.

Geena Toussaint

DSVP pakte het daarna weer op. En niet veel later viel de openingstreffer. Eerst schoot Zwang tegen de paal nadat ze één-op-één kwam met Visser, maar na een fout in de opbouw vlak erna pakte Geena Toussaint de bal over en kon de 1-0 binnen schieten. RKDEO liet daarna wat meer van zich zelf zien en werd ook snel gevaarlijk, maar na een pass van Charlotte Elsackers gleed Letsch de bal tegen de paal. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld door DSVP. Na een pass van Nienke Roos kwam de bal bij Toussaint en geeft de bal laag en hard voor op Stella van Oostrom die makkelijk de 2-0 kon binnen tikken.

Na rust geloofde DSVP het wel en ging het team meer op de counter spelen. De ploeg van trainer Rietveld kwam daardoor beter in het spel en kreeg zodoende ook wat kansen. Via Van Oudheusden en Estrella Caffa waren ze dichtbij de aansluitingstreffer. Toch kreeg RKDEO de deksel op de neus, want na een fout op het middenveld onderschepte Toussaint de bal die Zwang wegstuurde en zo de 3-0 achter keeper Visser kon schieten. Aanvaller Eline Letsch deed nog wat terug door prachtig de 3-1 binnen te krullen na een vrije trap, maar het enige echte gevaar na dat doelpunt kwam van Michelle Oosterlaken. Haar schot ging net naast het doel.

Mooie opsteker

”Dit is hartstikke mooi, een opsteker naar komende zaterdag als we tegen Lyra spelen”, vertelde een zeer tevreden Cees Kruys. ”Na de eerste helft stonden we terecht voor, maar in de tweede helft waren we weer wat te rommelig en gaven we teveel kansen weg. Dat kan beter, al ben ik wel tevreden over het resultaat.”

Komende zaterdag speelt zijn team de laatste wedstrijd van 2019. Dat is een thuiswedstrijd tegen Lyra uit De Lier. Om 3 uur ’s middags is de aftrap op sportpark De Groene Wijdte. Hier zijn de overige wedstrijden uit de zaterdag 2e klasse B.

Wendy Rietveld was nogal teleurgesteld, vooral over de eerste helft. ”We geven het zelf weg. We waren niet fel en creatief genoeg. Er lagen namelijk veel ruimte tussen de linies bij DSVP waar we gebruik van konden maken. Als we opportunistisch met iets te veel speelsters aan het aanvallen waren, leden we balverlies en werden we op snelheid geklopt.” Maar over de tweede helft was ze wel tevreden. ”Toen pakten we dat beter op en kregen wij kansen, maar leek de bal er niet in te willen. Op het schitterende goal na van Eline (Letsch) na natuurlijk. Het team heeft dit jaar geen wedstrijden meer. Wel zijn er nog wat inhaalwedstrijden van andere ploegen. Hier vind je de wedstrijden die nog gespeeld worden in de zondag 1e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *