Vrouwen DSVP verliezen na een zeer matige wedstrijd

VOETBAL | Op het eigen sportpark De Groene Wijdte voetbalden de meiden van DSVP tegen de nummer twee van de competitie: Jodan Boys uit Gouda. Het werd 1-3 voor de bezoekers na een zeer matige wedstrijd.

De bezoekers uit Gouda waren vanaf het begin sterker en hielden de bal goed in de ploeg. Dat resulteerde erin dat Jodan Boys na zeven minuten op voorsprong kwam. Na een fout van keeper Fabienne van Wijk in de opbouw kwam de bal terecht bij aanvaller Zoë van Deest, zij schoot de 0-1 tegen de touwen. De meiden van trainer Cees Kruys waren heel slordig aan de bal en maakten ook een paar kleine overtredingen. Vooral Felicia Kaptein deed dat, die ook voor rust een gele kaart kreeg.

De thuisploeg werd alleen gevaarlijk via een afstandsschot van Kiri Boekwijt, dat ruim over ging, en via Jennifer Zwang die over de keeper van Jodan Boys, Iris Hogendoorn, heen lobte. Tien minuten voor tijd was het weer raak voor de bezoekers uit Gouda. In tweede instantie kreeg Renate Spee de bal wel langs Van Wijk. Jodan Boys had zelfs ruimer op voorsprong kunnen staan, maar Carolien Noorlander en Van Deest konden niet afronden.

Aansluitingstreffer

Na rust begon DSVP iets beter aan de wedstrijd. Via een vrije trap kwam de bal bij Bo van Niel, maar haar schot ging ruim naast het doel van Hogendoorn. In de 52e minuut maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Na een counter kwamen Sanne Verboon en Madelon van Rijn één-op-één met de Hogendoorn te staan. Uiteindelijk kon Van Rijn, nadat Verboon de bal afgaf, binnenschieten.

De tweede helft was matig van beide kanten, maar uiteindelijk waren het de bezoekers die nog één keer tot scoren kwamen. Van Deest maakte haar tweede van de middag. DSVP had daarna veel wel de bal, maar de thuisploeg kon niet echt gevaarlijk worden. De uitploeg kon voor het einde van de wedstrijd nog twee keer bijna scoren. Op het schot van Noorlander had Van Wijk een knap antwoord door met haar vingertoppen de bal naast te tikken en de kans van invaller Famke de Roos ging net naast. Zo verloor de ploeg van Kruys voor de vierde keer alweer in zeven wedstrijden. Zijn team staat nog wel steeds op de tiende plaats met vijf punten. Volgende week komt de hekkensluiter op bezoek: Ariston’80.

‘Heel slecht’

”Alles ging mis vandaag”, zei een zeer ontevreden trainer na afloop. ”De slechtste wedstrijd die ik tot nu toe gezien heb hier bij DSVP. Er zat helemaal niks in. Er was geen beweging, afspraken worden niet nageleefd, te laat in actie komen omdat ze te stonden te slapen. Mat is nog zwak uitgedrukt, want het was gewoon heel slecht.” Ondanks dat de aansluitingstreffer werd gemaakt aan het begin van de tweede helft dacht Kruys niet dat zijn ploeg nog de gelijkmaker zou maken. ”Je hoopt er uiteraard wel op, maar je zag gewoon dat Jodan Boys meer kwaliteit heeft.”

De doelstelling voor het seizoen wil Kruys nog niet veranderen. ”Ik vind dat je altijd voor het hoogst haalbare moet gaan. Dat het nu nog niet goed draait zegt namelijk nog helemaal niks. Bij mijn vorige clubs ging het ook niet vanaf het begin goed. Je moet met ze allen in een bepaald systeem gaan voetballen. Ik heb altijd gezegd: als het in de eerste periode niet goed loopt, dan vallen we weer terug naar het oude systeem. Dat is gewoon 4-3-3, maar dan zonder doorschuivende mensen.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand van de zaterdag 2e klasse B.

Suzanne Taal is eerder bij de bal dan aanvaller Zoë van Deest
Madelon van Rijn zoekt een opening
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *