Vrouwen RKDEO en DSVP willen nu punten pakken

VOETBAL | De ploeg van trainer Cees Kruys speelt tot nu toe steeds één helft goed, maar de andere helft weer stukken minder. Kruys probeert er achter te komen hoe dat kan, maar heeft nog geen oorzaak kunnen vinden van het probleem. Door deze wisselvalligheid staat het eerste vrouwenteam van DSVP op de tiende plaats na zes wedstrijden. Door twee gelijke spelen en een overwinning (4-2 tegen Maasdijk) behaalden ze vijf punten. Heel veel minder zijn de speelsters van DSVP nooit geweest ten opzichte van de tegenstanders, maar door persoonlijke fouten komen ze steeds achter te staan of geven ze de voorsprong uit handen.

Voor de komende wedstrijd mist Kruys drie speelsters: Carmen Taal, Roanne Schouwstra en Geena Toussaint. “Maar we hebben er alle vertrouwen erin dat we een goed resultaat gaan halen. We hebben in ieder geval goed getraind deze week.”

Vorige week ging het team de koploper toe, nu komt de nummer twee naar De Groene Wijdte: Jodan Boys uit Gouda. De ploeg uit Gouda heeft tot nu toe één keer verloren, dat was van FC Maense met 0-2. Ze hebben tot nu toe dertien punten behaald. In Pijnacker is de aftrap om 3 uur ’s middags.

Hier vind je de overige wedstrijden uit de zaterdag 2e klasse B.

Goed begonnen

De vrouwen van RKDEO waren goed aan de competitie begonnen. Na drie gewonnen wedstrijden stond de promovendus uit Nootdorp op een gedeelde eerste plek samen met De Tukkers, maar na die wedstrijden heeft het team van trainer Wendy Rietveld twee keer ruim verloren. Eerst van de mede-koploper met 1-6 en vorige week van Victoria Boys met 4-0. RKDEO staat, ondanks deze slechte reeks, nog wel op de vierde plek met negen punten. “We zijn gebrand om nu wel weer de punten te pakken”, zegt Rietveld. De trainer moet wel puzzelen, want er zijn wat blessuregevallen in het team.

Ook de komende tegenstander, RKVV Velsen, is goed van start gegaan. De ploeg uit Driehuis heeft na vijf wedstrijden acht punten behaald en staat op de zesde plek. Op sportpark Centrum begint de wedstrijd om 2 uur ’s middags.

Hier vind je de overige wedstrijden uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *