Vrouwen RKDEO uit het bekertoernooi

VOETBAL | Donderdagavond speelde de vrouwen van RKDEO de laatste groepswedstrijd van het bekertoernooi. Tegen SC ’t Zand moest er gewonnen worden als ze door wilden gaan. Van de Hoofdklasser werd echter thuis verloren met 0-2.

Op het eigen sportpark Centrum speelde RKDEO tegen Hoofdklasser SC ’t Zand uit Tilburg, De thuisploeg deed goed mee en maakte het de bezoekers zeer lastig. Toch kwamen de Tilburgers op voorsprong in de eerste helft, via een vrije trap op de rand van de zestien. Ook in de tweede helft wist de ploeg van trainer Wendy Rietveld lang stand te houden, maar een kwartier voor tijd viel de tweede treffer voor SC ’t Zand. Na een corner viel de bal in het doel via de kluts.

Wendy Rietveld was na afloop trots op haar team. ”Vandaag hebben we een prima wedstrijd gespeeld. Weliswaar hebben we met 0-2 verloren, maar dat is geen schande tegen een ex-Topklasser. En wat positief is, is dat we steeds net in een andere samenstelling spelen, maar dat het niet direct verlies in kwaliteit oplevert.”

Zondag

Komende zondag gaan de vrouwen van RKDEO naar Amsterdam om te spelen tegen Buitenveldert. Waar donderdagavond Carmen Simonis en Anthia Bergen er niet bij waren, zijn beide speelsters zondag wel van de partij. Charlotte Elsackers speelt zondag niet. Elsackers is wel op de weg terug, maar gaat eerst minuten maken bij het tweede vrouwenteam. Ook Dewi Paats is er nog niet bij, vanwege haar blessure. Verder zit trainer Rietveld in een luxe positie en zal ze keuzes moeten maken, want de speelsters doen weinig voor elkaar onder.

Om half 12 ’s ochtends beginnen de vrouwen tegen sc Buitenveldert op sportpark Buitenveldert.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *