Vrouwen RKDEO verliezen ook laatste bekerwedstrijd

VOETBAL | Op sportpark Centrum in Nootdorp namen de RKDEO-vrouwen het op tegen SEP uit Delft. Beide waren al uitgeschakeld voor de beker, maar beide ploegen wilde het bekertoernooi goed afsluiten. De dames uit Delft lukte dat, want ze wonnen met 1-5 en zijn nu samen met RKSV Nuenen door in de beker. RKDEO verloor zo weer een wedstrijd vlak voor het begin van de competitie.

De ploeg van trainer Wendy Rietveld begon goed aan de wedstrijd. Ondanks het vele balbezit in de eerste minuten werden er nog niet echt grote kansen gecreëerd. De bezoekers uit Delft probeerden vooral om via de flanken gevaarlijk te worden, maar dat lukte ook niet. RKDEO werd daarna een paar keer wel gevaarlijk uit wat corners. Eentje vloog er bijna direct in, bij twee andere konden Jessie Rottier en Michelle Oosterlaken koppen. Ook via Jana van Oudheusden en Charlotte Elsackers werd de thuisploeg gevaarlijk.

Toch was het niet RKDEO, maar SEP dat op voorsprong kwam. Via Jerina Boer werd het 0-1 en niet veel later viel de tweede goal na een zeldzame fout van Anthia Bergen. Louise Boot strafte dat af en maakte de 0-2. Vlak voor rust kreeg RKDEO nog genoeg kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar de bal wilde er maar niet in. Na de pauze begon RKDEO weer goed. Dit keer wist de ploeg van Rietveld wel te scoren. Diana Nepomuceno werd de diepte ingestuurd en na een goede voorzet scoorde Daniëlla Meijer de aansluitingstreffer.

Penalty

Na het doelpunt zette SEP er een tandje bij. Na een goede aanval kreeg SEP een makkelijk gegeven penalty toegekend. Die werd benut door Fien de Leeuw. Niet veel later na een goede uitgespeelde aanval scoorde Celine Brassens de 1-4. RKDEO zette daarna alles op de aanval. Zelfs Larissa Zoutman ging mee naar voren. Zoutman dacht zelfs na een corner gescoord te hebben, maar de grensrechter zei dat de bal niet over de lijn was geweest. Ook Jessie Rottier en Jaëlla Stolk wisten niet te scoren. De bezoekers uit Delft scoorden daarentegen nog wel. Fien de Leeuw maakte de laatste treffer van de wedstrijd.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *