Vrouwen RKDEO verliezen ruim

VOETBAL | In de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen ging de ploeg van trainer Wendy Rietveld naar OVV ’67. De vrouwen hadden een offday en verloren daarom van de tegenstanders uit Oosteind met 5-0.

RKDEO werd vanaf het begin af aan afgetroefd op alle fronten. Al in de eerste tien minuten had de thuisploeg een stuk of drie grote kansen. In de 15e minuut kwam OVV ’67 op voorsprong. RKDEO probeerde met lange ballen in het spel te komen, maar door slordigheid van hun kant en het felle opjagen van de thuisploeg kwamen ze niet in de wedstrijd. Nog voor rust stond het 3-0 voor de ploeg uit Oosteind.

In de rust had trainer Wendy Rietveld het een en andere omgezet en dat leek in de eerste tien minuten succesvol te zijn. De slag op het middenveld werd nu wel gewonnen, alleen stuitten de aanval steeds op een sterke snelle verdediging van OVV’67. Zelf verdedigde RKDEO ook goed en de meiden hielden lang stand, maar na een klein moment van onachtzaamheid kon de thuisploeg toch nog scoren. De spits kon ontsnappen en maakte de 4-0.

Hoofdrol

Na het doelpunt eiste de scheidsrechter een hoofdrol op. Hij verzuimde te fluiten voor enkele harde overtredingen, gaf twee keer geel aan een speelster van OVV’67 vanwege te veel commentaar. Ook ging de scheidsrechter in discussie met de trainer van de thuisploeg en gaf hij aanvaller Ginger van der Voort geel vanwege het verlaten van het veld zonder toestemming.

Het was volgens beide teams allemaal niet nodig, want het was verder een zeer sportieve wedstrijd. Wat ook nog een smetje op de tweede helft was dat na een sliding van Estrella Caffa de bal op stip ging. Die werd benut, waardoor de eindstand 5-0 was. Alleen had de scheidsrechter op het wedstrijdformulier 4-0 opgeschreven.

Trainer Wendy Rietveld gaat komende week er weer alles aan doen om de dames te leren van hun fouten en in volle focus toe te werken naar de tweede bekerwedstrijd van volgende week. Rietveld: ”Sometimes you win. sometimes you learn.”

De andere wedstrijd in de poule ging tussen SC ’t Zand en Bavel. Het werd een gelijkspel: 1-1.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *