Vrouwen-RKDEO weten weer te winnen

VOETBAL | De vrouwen van RKDEO zijn perfect gestart aan het nieuwe seizoen. Als promovendus hebben ze in de eerste twee wedstrijden zes punten behaald. Zondag ging de ploeg van trainer Wendy Rietveld richting Amsterdam om voor de derde overwinning te gaan tegen SC Buitenveldert. De teleurstelling van donderdagavond (0-2 verloren van SC ’t Zand) werd weggespoeld door een 2-3 overwinning in Amsterdam.

In de eerste helft speelde zowel RKDEO en Buitenveldert slordig. Bij de bezoekers uit Nootdorp werd te vaak de lange bal gebruikt en dat was in combinatie met het natte veld vaak de verkeurde keuze. Daardoor waren de aannames niet goed, vielen de bal van de voet en belandde de bal dan bij de tegenstanders. De vrouwen van RKDEO kwamen daardoor niet verder dan wat afstandsschoten, die makkelijke ballen waren voor de keeper van Buitenveldert.

De thuisploeg begon juist steeds meer aan te dringen, maar kwam niet voorbij de verdediging van RKDEO, die steeds goed gepositioneerd stonden. In de laatste minuut van de eerste helft viel er voor het eerst te juichen. Na een corner van Estrella Caffa kon aanvoerster Larissa Zoutman binnen koppen.

Bijna beslist

De voorsprong was een enorme opsteker voor RKDEO. Buitenveldert begon zeer aanvallend aan de tweede helft.Hierdoor ontstonden er ruimtes, die goed werden gebruikt door RKDEO. Dankzij Carmen Simonis viel snel de 0-2, door een lobje over de keeper. Het derde doelpunt voor de ploeg van trainer Rietveld liet niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Zoutman werd door Michelle Oosterlaken binnen gekopt. De wedstrijd leek daardoor beslist.

Juist in de goede verdediging van RKDEO ging het na het derde doelpunt even mis, want na ongelukkig uitverdedigen viel de 1-3 en kregen de Amsterdammers weer wat hoop. Acht minuten voor het einde scoorden ze zelfs de 2-3. Ondanks de hoge druk van de thuisploeg bleef RKDEO overeind en werd de derde overwinning in de 1e klasse binnengesleept.

Overige uitslagen

Dit zijn de overige uitslagen uit de zondag 1e klasse C:

  • SEP – DVC ’26 3-0
  • Victoria Boys – Winkel 4-0
  • RKVV Velsen – SDO 4-3
  • Rigtersbleek – De Blokkers 4-2
  • De Tukkers – FC Berghuizen 2-1

Hier vind je de stand.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *