Vrouwenvoetbal bij RKDEO in de lift

Het eerste vrouwenelftal won dit weekend verdiend van Baronie.

Het vrouwenvoetbal doet het goed bij de Nootdorpse club RKDEO. Zeker bij de jongere meidenelftallen is er sprake van een goede aanwas, al is de doorstroming nog niet optimaal. Maar daar wordt hard aan gewerkt, vertelt trainer Bram Beezemer.

”Het gaat op zich best aardig. Alleen met de aantallen speelsters binnen de elftallen hebben we wat problemen, waardoor we veel moeten schipperen. Maar de sfeer is goed en prima.” Esmeralda Jongejan, coördinator van het meidenvoetbal, vult aan: “We hebben momenteel negen meidenteams. Met de doorstroming zijn we momenteel hard bezig.”

Weinig invloed

Het succes van het Nederlands vrouwenelftal van de afgelopen paar jaar heeft weinig invloed gehad op de nieuwe aanwas, zegt Beezemer. ”Ik geloof niet dat er véél meer toeloop is gekomen door het succes van de Oranjedames.” Maar over de promotie voor het vrouwenvoetbal hebben ze weinig zorgen. Jongejan: ”Veel promotie is niet echt nodig, het druppelt meestal wel gewoon naar binnen. Jammer dat het bij het eerste team niet zo gebeurt, maar bij de jongere elftallen zijn er elke maand wel twee á drie meiden die interesse hebben om mee te trainen en om te kijken of ze het leuk vinden.”

Met de andere verenigingen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp is niet veel overleg over het vrouwenvoetbal. Esmeralda Jongejan: “We hebben wel eens van die KNVB-meetings, bijvoorbeeld over hoe we het meidenvoetbal omhoog kunnen krijgen.” Beezemer vult aan: ”Dan gaat het vooral over hoe je het vrouwenvoetbal bij je eigen vereniging kan faciliteren, zaken zoals kleedkamers, het vrouwenvoetbal zichtbaar maken, het selectiebeleid, vooral dat soort dingen. Daarmee worden we gesteund door de KNVB.”

Competitie

Voor RKDEO zijn de resultaten in de competitie wisselend. Bram Beezemer: ”Het eerste elftal speelt in de tweede klasse en draait daar in de top drie mee. Bij het tweede elftal , vooral door de net genoemde bezetting, gaat het de ene week hartstikke lekker, de andere week hebben we moeite om een compleet elftal te krijgen. Daar zijn we heel erg afhankelijk van.”

Bij de jongere teams draait het vrij goed, zegt Jongejan. ”In de jeugd draait de MO-17 bovenin mee, MO-11 staat bovenaan, MO-13 staat vijfde en de rest zit in de middenmoot. Dat gaat eigenlijk wel goed, dat draait wel zoals we het willen zien.”

Lees ook: RKDEO-vrouwen winnen verdiend van Baronie

Elftalfoto van het eerste vrouwenteam van RKDEO. Helemaal links de trainer Bram Beezemer, vierde van rechts coördinator meiden Esmeralda Jongejan en helemaal rechts assistent trainer Chantal Zwart. Vooraan zit pupil van de week Floor van Haaster.
,
Een opmerking bij " Vrouwenvoetbal bij RKDEO in de lift"
  1. Pingback: RKDEO-vrouwen winnen verdiend van Baronie – Pijnacker-Nootdorp Actueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *