Vuurwerk gaat wellicht toch door

Het vuurwerkbedrijf Katan, dat door de organisatoren van de Nootdorpse Kermisweek is ingehuurd om het afsluitende vuurwerk zaterdagavond te verzorgen, heeft er goede hoop op dat het evenement tóch door kan gaan.

Nadat de Omgevingsdienst Haaglanden in overleg met de gemeente en de brandweer aanvankelijk had besloten om geen toestemming te geven in verband met de droogte, zijn er door het bedrijf verschillende aanpassingen gedaan die ervoor moeten zorgen dat er geen vonken op het land terecht kunnen komen, maar uitsluitend op het water van de Dobbeplas.

Een van de maatregelen is het verplaatsen van de afsteeklocatie met enkele tientallen meters, maar dat is vanaf het kermisterrein nauwelijks merkbaar. Ook wordt er minder zwaar vuurwerk gebruikt en wordt gezorgd voor een schietrichting boven het water. Daarmee zou de kans dat het groen rond de Dobbeplas in de brand zou kunnen vliegen volgens het bedrijf zijn weggenomen.

Of de aanpassingen die door het bedrijf zijn voorgesteld voor de Omgevingsdienst voldoende zijn om alsnog toestemming te geven, is nog niet bekend. Van de zijde van de ODH of van de gemeente is daar nog geen bevestiging van verkregen.

Begrip

Voor het bericht dat het vuurwerk vanwege de droogte afgelast zou worden was in de eerste reacties veel begrip. Ook voorzitter Kees van Dorp van de Oranjevereniging Nootdorp liet desgevraagd weten het wel te begrijpen als het vanwege de droogte niet door had kunnen gaan. Maar korte tijd later meldde hij dat de aanpassingen die nu zijn voorgesteld er dus toch voor kunnen zorgen dat de mooie afsluiting er komt.

Vuurwerkbedrijf Katan houdt nog wel een slag om de arm. “Het is altijd onder voorbehoud van weersinvloeden. Stel dat het harder dan 9 meter per seconde waait, dat wordt het altijd afgelast, maar daar ziet het er gelukkig niet naar uit. “

Als de ODH inderdaad akkoord gaat met de aanpassingen, dan begint het vuurwerk zaterdagavond om 22.30 uur. Volgens een woordvoerder van de gemeente valt zaterdag pas het definitieve besluit of er groen licht wordt gegeven of niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *