VVD wil debat over afvalbeleid

De kosten van de afvalverwerking stijgen de komende jaren flink.

VVD-raadslid Paul Turion dringt aan op een aparte raadavond over het afvalbeleid en over de vraag hoe de kosten van de afvalverwerking kunnen worden teruggebracht. Ook andere fracties in de gemeenteraad vinden dat een goed idee, meldt hij.

Ook de VVD maakt zich zorgen over de stijgende kosten van het afval en de kans dat daarvoor ook de afvalstoffenheffing in de komende jaren verder omhoog moet. Daarom wil de fractie met de verantwoordelijk wethouder overleggen of het afvalbeleid zou moeten wijzigen.

Goed scheiden

Anders dan de fractie van Trots, die begin deze week liet weten af te willen van het Nieuwe Inzamelen omdat dit volgens Harald van Zielst kostenverhogend zou werken, houdt de VVD daaraan juist vast. Turion vindt het belangrijk dat de gemeente er ‘in tempo’ voor zorgt dat de burgers goed afval kunnen scheiden, meldt de VVD in een persbericht.

Volgens de fractie kunnen de stijgende kosten voor het ophalen van het huisvuil ertoe leiden dat het tarief voor huishoudens oploopt met zeventig euro per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *