‘Waar blijven die openbare toiletten toch?’

Gemeenteraadslid Anne Volkers (CDA) heeft zich er in vastgebeten. Al jaren pleit hij voor meer openbare toiletten in de kernen van Pijnacker-Nootdorp. Al die tijd gebeurt er volgens hem weinig, ondanks het feit dat de gemeenteraad in 2019 zelfs een initiatiefvoorstel aannam waarin was vastgelegd dat de afstand tussen openbare toiletten in Pijnacker-Nootdorp niet langer zou mogen zijn dan vijfhonderd meter. Daarom heeft hij er nu maar weer schriftelijke vragen over gesteld.

Het initiatiefvoorstel werd in 2019 ingediend door het CDA, ondersteund door de fracties van EA, CU/SGP en PPN. Het werd met brede steun van de raad aangenomen. Alleen Gemeentebelangen stemde tegen omdat Ina Mantjes het voorstel overbodig vond.

Wethouder Ilona Jense zegde toe om met de uitwerking aan de slag te gaan, inclusief het rolstoeltoegankelijk maken van het openbare toilet in de parkeergarage in Pijnacker. Maar het lijkt erop dat dat nog steeds niet is gebeurd, stelt het CDA nu in een nieuwe ronde schriftelijke vragen over de kwestie.

Hoge nood

De fractie wil weten wat nu de stand van zaken is en welke afspraken er zijn gemaakt met ondernemers over het openbaar toegankelijk maken van de toiletten in hun zaken. Ook informeert het CDA naar voorlichting over plaatsen waar winkelend publiek met hoge nood terecht kan.

Anne Volkers: “We zijn na het initiatiefvoorstel al twee jaar verder en in de tussentijd hebben we er al een aantal keer vragen over gesteld. Ik snap wel dat het met de coronatijd allemaal wat lastiger is en dat het meer tijd kost, maar het zou toch wel mooi zijn als de wethouder op zijn minst kan aangeven wat de stand van zaken is. De winkels en de horeca zijn weer open, dus de gastvrijheid gaat echt weer een rol spelen. Vooral voor mensen met blaasproblemen is het erg belangrijk dat ze snel een openbaar toilet kunnen vinden als ze aan het winkelen zijn.”

Een goede bewegwijzering vindt het raadslid belangrijk. “Als je toch bezig bent om het Raadhuisplein op te knappen, neem de bewegwijzering daar dan meteen in mee. En spreek met winkeliers af dat ze een sticker op de deur hebben als mensen daar van het toilet er gebruik kunnen maken. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *