‘Waar kan ik even plassen?’

In de app kun je snel vinden waar er een openbaar of opengesteld toilet is.

De fracties van GroenLinks en Partij van de Arbeid in Pijnacker-Nootdorp hebben in schriftelijke vragen aan het college gevraagd of B & W bereid zijn om de toiletten in de gemeentelijke gebouwen, waaronder het Bestuurscentrum, aan te melden bij de HogeNood-app. Via dat programmaatje voor de mobiele telefoon kunnen mensen die nodig moeten plassen, vinden waar in de buurt een openbaar of opengesteld toilet te vinden is.

Initiatiefneemster van de app is Carlijn Willemstijn, die met haar website Waar kan ik naar de wc aandacht vraagt voor het grote tekort aan openbare toiletten in Nederland. Daaruit kwam nog een tweede website voort: HogeNood en de daaraan gekoppelde app.

GroenLinks en Partij van de Arbeid zouden ook graag zien dat het gemeentebestuur winkeliers, bedrijven, horeca, verenigingen en andere organisaties in de gemeente op te roepen om zich ook bij de app aan te melden.

Een opmerking bij " ‘Waar kan ik even plassen?’"
  1. Helaas klopt bovenstaande info niet. De website waarkaniknaardewc is een initiatief van de maag lever darm stichting en diverse aangesloten patiëntenverenigingen. De app Hoge Nood is een losstaand initiatief. Carlijn Willemstijn is vrijwilliger bij de aangesloten patiëntenvereniging De Stomavereniging. Zij heeft veel reacties vol herkenning gekregen op haar blog ‘Vernederend’ over het tekort aan openbare toiletten. Deze blog is meer dan 100.000x gedeeld en gelezen. Naar aanleiding van de blog is in gemeente Westland een motie ingediend. De motie Hoge Nood werd unaniem ondersteund. Gemeente Westland riep ondernemers op hun toilet aan te melden bij Hoge Nood. Ondernemers in Westland hebben hun toilet vervolgens massaal aangemeld bij de app Hoge Nood. Inmiddels bespreekt gemeente Westland de mogelijkheden voor het plaatsen van meerdere openbare zelfreinigende toiletten.
    Carlijn Willemstijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *