Wandelaars stappen ook in de zomer sportief door

Vakantieperiode of niet: de Sportief Wandelen-groepen van organisator Job Vermaat gaan de hele zomer door en trouwens de rest van het jaar ook. Vier keer per week vertrekt een groepje sportieve wandelaars onder leiding van gecertificeerde trainers, om gedurende een tot anderhalf uur in een stevig wandeltempo aan een betere conditie te werken.

De wandeltrainingen van de Stichting Sportief Wandelen Nootdorp bestaan naast warming up en cooling down uit bewegingsoefeningen, loopoefeningen, lekker doorstappen met tempowisselingen en andere technieken die helpen om fit te kunnen blijven. Het tempo ligt rond de 5 tot 7 kilometer per uur; een stevig wandeltempo, maar er blijft altijd nog adem genoeg over om met elkaar te kunnen praten.

Geen overbelasting

Wie voor het eerst meedoet, begint op een geschikt niveau. Daarna wordt de wandeltraining wat intensiever, maar de trainers zorgen ervoor dat er geen overbelasting van het lichaam plaatsvindt om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken. Wandelen is voor iedereen geschikt, ook voor mensen die wat ouder zijn of die tot dan toe weinig aan lichaamsbeweging hebben gedaan. Mensen met gezondheidsklachten kunnen over het algemeen ook prima meedoen.

Op dinsdagavond en vrijdagochtend vertrekken de groepen vanaf de parkeerplaats van de Nootdorpse ijsclub, vlakbij de Dobbeplas. Op woensdagochtend is daar vlakbij het startpunt: bij restaurant Buytenhout aan de Oudeweg. Op dinsdagochtend vertrekken de sportieve wandelaars vanaf de Soete Suikerbol in de Pijnackerse wijk Tolhek.

Voor de kosten hoef je het niet te laten: een strippenkaart voor tien lessen kost twintig euro. Die strippenkaart is een half jaar geldig, dus je zit er niet elke week aan vast. Meer informatie over Sportief Wandelen is te vinden op deze website. Daar is ook een inschrijfformulier te vinden.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *