Warmte-overeenkomst voor 30 jaar

Wethouder Frank van Kuppeveld (links) en directeur Rard Rijcken van Eteck bekrachtigen de overeenkomst met een handdruk.

Energiebedrijf Eteck uit Waddinxveen levert in de komende 30 jaar warmte aan de nieuwe wijk Tuindershof in Pijnacker. Ook de woningen in het Park van Buijsen worden door het bedrijf van warm water voorzien. De overeenkomst daarvoor is donderdagmorgen op het gemeentekantoor getekend.

Eteck bouwt naast de multifunctionele accommodatie Het Nest in Keijzershof een technische ruimte, waarin water van 12 tot 18 graden uit de bodem wordt opgepompt. Via een ondergronds leidingsysteem wordt dat water naar de woningen gebracht, waar het met warmtepompen op de juiste temperatuur wordt gebracht.

De warmtepompen worden aangedreven door elektriciteit, die volledig is opgewekt met wind, water en zonne-energie. De woningen voldoen hierdoor aan een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0, wat betekent dat ze honderd procent energieneutraal zijn.

Eteck is als energiebedrijf gespecialiseerd zijn warmte-koudeopslag. Daarbij wordt het water uit de bodem in de zomer gebruikt om gebouwen te koelen. Het water dat hierdoor wordt opgewarmd, wordt weer in de bodem opgeslagen, zodat het in de winter gebruikt kan worden voor verwarming.

In dit gebied levert het energiebedrijf duurzame warmte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *