De Verbeelding: wat is er veel te doen!

Het culturele evenement De Verbeelding komend weekend wordt enorm. Heel Pijnacker-Nootdorp staat zaterdag en zondag 23 en 24 september in het teken van muziek, dans, beeldende kunst, theater en nog veel meer. Als je het programma bekijkt en je voorneemt om álles te zien en mee te maken, dan zie je al snel dat dat niet lukt. Het programma is zo veelomvattend en gevarieerd, dat het een hele toer zal worden om een keuze te maken.

De Verbeelding verbindt dit jaar alle kernen van Pijnacker-Nootdorp, en daarmee wordt benadrukt dat de gemeente dit jaar 15 jaar bestaat. De verbinding tussen al die kernen wordt gevormd door de kunst en cultuurroute langs 25 verschillende locaties. Overal zijn optredens, worden verhalen verteld, is muziek te horen en tonen beeldend kunstenaars hun werk. De beste manier om de kunstroute te volgen is op de fiets, maar je kunt ook de Sponsorbus nemen, die op deze twee dagen langs alle plekken rijdt waar wat te doen is.

Enkele hoogtepunten uit het overladen programma.

De opening van De Verbeelding is vrijdagavond 22 september om 20 uur in de bibliotheek aan de Julianalaan 47 in Pijnacker. Daar opent burgemeester Francisca Ravestein het evenement en daar verzorgt Marion Schmitz een liederenprogramma, begeleid door een pianist.

Zaterdag en zondag is er de hele dag de Creamarkt op het Raadhuisplein in Pijnacker. Daar spelen ook bands, draait een dj leuke muziek en is er op beide dagen een gezellig terras. Op zaterdag speelt aan het begin van de middag de band Thornrose, en later in de middag de band Walter & Kiers. Op zondag spelen er ook enkele bands op het Raadhuisplein, waaronder Fyah Radix en Margrit Nine. Ook zingt Tess er met haar Moutons.

In het CJMV Gebouw in Pijnacker speelt Ton Meijer zaterdagmorgen de kindervoorstelling Aadje Piraatje. Op beide dagen is er voor de jongste kinderen Muziekspel in bibliotheek Oostland. 

Ook op allerlei andere locaties zijn er voorstellingen en uitvoeringen. In de Bartholomeuskerk is een uitvoering van Balletstudio Belinda, en in Het Oude Laarsje in Delfgauw spelen Jan van Paassen en Roon de Hoog. Op zondag is in de Dorpskerk het koor Cour Royale, dat later op de dag ook in de kas van Nic van Winden zingt. Cantores Amatores is zondagmiddag te horen in de Bartholomeuskerk.

Daarnaast is er dus op allerlei plekken nog veel meer.

Het volledige programma en alle verdere informatie is te vinden op de website van De Verbeelding. Daar is ook een prachtig routeboek te downloaden, dat kan helpen om een selectie te maken uit alles wat je zou kunnen en willen zien. Hoewel, het is al gezegd: het is zoveel dat het maken van die selectie niet meevalt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *