Waterpartij Laan Floris V flink aangepakt

De oevers van de waterpartij worden de komende jaren zoveel mogelijk ongemoeid gelaten.

De waterpartij en de rietkraag aan de Laan van Floris de Vijfde in Nootdorp krijgen een flinke onderhoudsbeurt. Het Hoogheemraadschap van Delfland, de gemeente en de buurtvereniging Het Bos van ’s-Gravenhout hebben daar samen met de bewoners een plan voor gemaakt. In de afgelopen weken is al flink wat gedaan. Zo zijn de rietkragen al gesnoeid en is er tot drie meter uit de huidige oever afgegraven.

Ter hoogte van het Pad van Montfort komt een breed talud om daar te kunnen vissen. Ook komt er een watergeul bij de speeltuin en worden de grondophogingen in het voorjaar ingezaaid met gras.

Het grootste deel van het gebied zal in de komende acht tot tien jaar weer vrijwel ongemoeid worden gelaten, zodat de natuur daar zijn gang kan gaan. Wel wordt de rietkraag bij de watergeul bij de speeltuin bijgehouden.

Eerder waren al enkele wilgen weggehaald rond de waterpartij, omdat het Hoogheemraadschap anders niet met machines onderhoud aan de oevers kon plegen. Maar de kans dat wilgen rond de plas weer zullen aanslaan is groot. Dan komen ze er dus vanzelf weer terug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *