Wecycle: nog maar een maand

Stofzuigers, broodroosters, computers en alle andere dingen met een stekker kunnen worden ingeleverd tijdens Wecycle.

Het schiet op: nog maar net iets meer dan een maand duurt de Wecycle-actie, die bedoeld is om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten in te leveren bij de afvalbrengstations. Eind augustus wordt de actie afgesloten. Dan wordt bekeken welke 25 goede doelen in Nederland de meeste punten hebben vergaard en dus 1000 euro ontvangen.

In Pijnacker-Nootdorp is De Zonnebloem de organisatie die kans maakt op deze donatie. Helaas ligt Pijnacker-Nootdorp — en daarmee dus ook De Zonnebloem — op grote achterstand. Van de 70 deelnemende gemeenten die in Nederland meedoen staat Pijnacker-Nootdorp op dit moment op de 58e plaats, als het gaat om de hoeveelheid ingeleverd apparaten. Er zal in die laatste maand dus heel wat moeten gebeuren om nog in de top-25 te komen.

Avalex

Wecycle is een inleveractie die door een groot aantal afvalverwerkers in Nederland wordt gevoerd. De actie is in april begonnen en loopt dus tot en met 31 augustus. In deze regio werkt Avalex aan de actie mee. Apparaten die worden ingeleverd op het milieustation van Avalex in Nootdorp tellen dus mee. 

Veel inwoners van Delfgauw en Pijnacker gaan echter naar het milieustation in Delft, omdat dit dichterbij is dan dat in Nootdorp. In Delft is het ook De Zonnebloem die kans maakt op 1000 euro bij een top-25 klassering. Maar de rangschikking van Delft is nog slechter dan die van Pijnacker-Nootdorp, blijkt uit het voorlopige klassement. Delft staat momenteel op de 66e plaats in de inlevercompetitie.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *