Wedstrijd DSVP vlak voor tijd gestaakt

VOETBAL | In Den Haag namen SV Loosduinen en DSVP het zaterdag tegen elkaar op in een wedstrijd, die voortijdig met tumult eindigde. Na een half uur stond het al 1-2 voor de Pijnackerse ploeg. Namens DSVP was er gescoord door Rutger Zeelenberg en Dylan de Haan. Snel na rust was het De Haan die zijn ploeg op 1-3 wist te zetten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Joey Zonneveld.

Tien minuten voor het einde werd na een bedreiging in de richting van de scheidsrechter de wedstrijd gestaakt. Een speler van Loosduinen kreeg vanwege een overtreding een gele kaart. Hij protesteerde daar tegen en kreeg toen de rode kaart te zien. Trainer Peter Barendse van de thuisploeg accepteerde dat niet. Hij ging het veld op en kreeg vervolgens van scheidsrechter Ivar Gieles ook een rode kaart. Barendse liet zich echter niet wegsturen, bleef op het veld en ging verbaal te keer tegen de scheidsrechter. Die besloot daarom de wedstrijd te staken.

Naar aanleiding van dit incident heeft het bestuur van Loosduinen besloten niet meer verder te gaan met Peter Barendse. Zijn assistent Peter Baptiste gaat ook weg bij de club. Het bestuur van Loosduinen vindt het jammer dat het deze beslissing moest nemen, want over de kwaliteiten van beide trainers bestaat geen twijfel, aldus een verklaring op de website van de Haagse club. Ook de resultaten speelden geen enkele rol bij dit besluit.

Wanneer de laatste minuten uitgespeeld zullen worden is nog niet bekend.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 3e klasse B.

Goede tweede helft

Nootdorp doet het de laatste paar weken uitstekend in de zaterdag 1e klasse A. Na de overwinningen op BOL (2-0) en AFC (1-4) werd zaterdag ook gewonnen van Valken ’68 uit Valkenburg. In de eerste helft was al duidelijk dat Nootdorp de betere ploeg was. Aan het begin was het even zoeken voor het team van trainer Marco Jalink, want de bezoekers speelden in een andere formatie dan gedacht. Via Joey van Maaren en Mitchell Abdoel werd Nootdorp wel gevaarlijk, maar ze konden beiden de score nog niet openen. De grootste kans voor rust kwam van Jop Verhagen, maar hij stuitte op de doelman van Valken ’68.

In de tweede helft kwam AJ Mercera erin en hij was direct belangrijk voor zijn ploeg. Want na een voorzet van hem kwam de bal bij Van Maaren, die de 1-0 kon maken. Het spelbeeld bleef lang hetzelfde, maar de bezoekers hadden toch een fase van minuten dat ze de betere waren en zelfs kansen kregen om op gelijke hoogte te komen. Daarna nam Nootdorp het heft weer in handen en verdubbelde de ploeg de voorsprong. Het was Mercera die een assist gaf, waarna Van Maaren weer kon scoren. De eindstand werd bepaald vlak voor tijd. Een vrije trap van Randy Stanneveld werd binnen gekopt door Rodney Ebbing. ”Het was een terechte overwinning”, zei Jalink na afloop. ”Wij hebben het goed gedaan. Het vertrouwen is groot bij ons over de manier van spelen.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stad uit de zaterdag 1e klasse A.

Tien doelpunten

Tegen het Haagse De Ster kende Oliveo weer geen problemen. Op het eigen sportpark De Groene Wijdte werd tegen SCBV De Ster een simpele overwinning behaald door de ploeg van trainer Edwin Vurens. Snel in de wedstrijd werd de score geopend door Mark Milolaza. Tien minuten later volgde een doelpunt van spits Tim van Rheenen. Nog geen vijf minuten later stond het al 3-0, dit keer was het Noah Boer die de bal tegen de touwen schoot. Voor rust werd er nog twee keer gescoord, beide keren door aanvaller Van Rheenen, waarvan een keer vanaf de penaltystip. Na rust ging Oliveo vrolijk verder. Na ruim tien minuten gespeeld te hebben na rust wist Guy Luscuere raak te koppen na een voorzet van Laurens Huurman. Snel erna kreeg Oliveo weer een penalty en opnieuw werd die benut door Van Rheenen.

De ploeg van Vurens was toen nog niet klaar. Een kwartier na de 7-0 maakte Boer de achtste treffer van de middag. Een kwartier voor tijd werd het 9-0 door Wessel Kleij. De eindstand werd bepaald door Stefan van der Griend, hij maakte paar minuten voor het einde de 10-0.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 4e klasse E.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *