Week van het Geld vooral online

Door de coronamaatregelen moest vorig jaar de Week van het Geld worden afgelast. Dit jaar gaat het evenement wel door, maar dan grotendeels online. SBJ Samen Sterk, het samenwerkingsverband van SWOP, Bibliotheek Oostland en het Jongerenwerk, heeft al verschillende activiteiten gepland.

Van oorsprong was de Week van het Geld voor een belangrijk deel gericht op kinderen. Leren op een goede manier om te gaan met geld en sparen stonden daarin centraal. Dat onderdeel is van de Week van dit jaar, van 22 tot 26 maart, ook weer aanwezig. Onder het motto Creatief Sparen voor Kids is er op dit gebied veel advies te krijgen. Ook is er voor alle kinderen die in die week boeken reserveren of afhalen bij de bibliotheek een leuk spaarvarken, dat ze zelf kunnen beschilderen.

Besparen

Wie wil weten hoe in de huidige economische crisis geld te besparen valt, of misschien zelfs wel te verdienen, kan op 23 maart veel te weten komen van besparingsdeskundige Marieke Henselmans. Zij geeft dan via Zoom een online lezing, waarin ook vragen van de deelnemers worden beantwoord. Ook daagt ze het publiek uit om een crisistest te doen.

Marieke geeft niet alleen gouden tips voor verschillende situaties, maar geeft ook een oefening waarmee je je kunt voorbereiden op een geldcrisis. 

Aanmelden kan via dit formulier op de website van Bibliotheek Oostland.

Pubers & Poen

Ook interessant is de interactieve presentatie die Eef van Opdorp online geeft op 25 maart over hoe je als ouders pubers kunt begeleiden in bier omgaan met geld. Eef schreef het boek ‘Pubers & Poen’, en over dat onderwerp geeft ze sindsdien in het hele land lezingen. Ze vindt dat ouders ‘één groot wandelend voorbeeld’ zijn: het je zelf omgaat met geld, dat heeft zijn weerslag op hoe je puberkinderen dat doen. “Je kids luisteren dan misschien niet altijd naar je, ze kijken wel degelijk naar wat jij doet!”, zegt ze. Ook voor deze interactieve lezing kun je je aanmelden via de bibliotheek.

Alle informatie over de Week van het Geld in Pijnacker-Nootdorp is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *