Weekend vrijwilligers gezocht

Twee van de beheerders van de werkboerderij, samen met een erg knuffelige ezel.

De dieren op de werkboerderij van Ipse de Bruggen worden de hele week goed verzorgd door bewoners van Ipse en enkele mensen van buitenaf die in het kader van dagbesteding op de boerderij werken.

Maar in het weekend zijn de dieren voor hun voedsel, een lekkere bak water en een paar knuffels aangewezen op vrijwilligers, die ’s morgens en ’s middags een paar uur langskomen om voor ze te zorgen.

De vrijwilligers doen dat in een werkrooster zodat niet iedereen elk weekend hoeft, maar er vallen hier en daar wat gaten in omdat de groep wat te klein is geworden.

De beheerders van de werkboerderij zijn daarom op zoek naar mensen die het leuk vinden om op zaterdag en zondag naar de konijnen, kippen, schapen, varkens en twee érg lieve ezels om willen kijken (en het kan zijn dat we dan nog een paar diersoorten vergeten zijn).

Wie meer wil weten kan even kijken op de Vacaturebank van het Bureau Vrijwilligerswerk. Daar kun je je ook voor de functie inschrijven.

De schapen zijn heel benieuwd wie er aan het hek staat. “Het grootste gevaar hier bij die beesten is dat ze je doodknuffelen”, grinnikt beheerder John.

Ook dit vrolijke varken wil in het weekend wat lekkers te eten. Daar zorgen de vrijwilligers voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *