Weer controle op zwerffietsen

Fietsdepot Haaglanden haalt ook in Pijnacker-Nootdorp zwerffietsen op.

Ook in Pijnacker-Nootdorp zie je regelmatig fietsen, die soms al maanden aan een paal of fietsnietje staan en die kennelijk door de eigenaar zijn achtergelaten. Of fietsen die maandenlang in een stalling staan en waar dus kennelijk ook niet meer naar wordt omgekeken.

Handhavers van de gemeente gaan deze maand bij de metrohaltes en op andere drukke plekken controleren en optreden. De fietsen worden dan gelabeld en er wordt een datum genoemd waarop het voertuig echt moet zijn weggehaald. Gebeurt dat niet, dan wordt zo’n fiets meegenomen door de medewerkers van het Fietsdepot Haaglanden.

25 euro

Wie dan zijn fiets nog terug wil moet naar het fietsdepot in de Junostraat in Den Haag. Je moet dan wel kunnen aantonen dat de fiets je eigendom is. Ook moet je 25 euro verwijderingskosten betalen.

Pijnacker-Nootdorp heeft een aantal zones waar je je fiets helemaal niet mag parkeren, zoals op het Gouden Rijderplein en de Dorpsstraat in Nootdorp. Daar zijn fietsenrekken in de buurt waar de fiets wel mag staan.

Meer informatie over het gemeentelijke fietsbeleid vind je hier.

  1. Thank u! Please come to Nootdorp randstad rail station more often. There are many abandonned, damaged bikes which occupy 1/4 of the parking slots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *