Weer cursus over Engelse archeologie

Uitzicht op Dragon Hill met het beroemde Witte Paard van Uffington.

Omdat er zoveel belangstelling voor is, geeft archeoloog Diane de Wild opnieuw haar cursus over de archeologie van Engeland in dienstencentrum De Schakelaar in Pijnacker.

Die archeoloog begint met haar cursus in de prehistorie. Ze vertelt over het nog steeds geheimzinnige Stonehenge en ze legt uit wat nu bekend is over dergelijke megalitische monumenten uit de jonge Steentijd aankijkt. Ook bespreekt ze een andere beroemde vondst uit de prehistorie: het Witte Paard van Uffington, vermoedelijk uit de ijzertijd.

In de cursus komen ook de veldtochten van de Romeinen aan de orde, en met name de poging van Julius Caesar in Engeland te veroveren. Diana bespreekt beroemde Romeinse vindplaatsen in Engeland, zoals de Romeinse baden in de stad Bath. Natuurlijk ontbreekt ook de geschiedenis van de legendarische koning Arthur niet.

De cursus wordt gegeven op 18 en 25 juli en 1 en 8 augustus in het dienstencentrum in Pijnacker. Deelname aan de cursus kost € 37,50. Aanmelden kan bij de SWOP via tel. 015-3692812.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *