Weer grote drukte op speelgoedbeurs

Een lange rij stond zaterdagmorgen al om half negen voor de deur van de scholen Ackerweide en Bonte Tol in de Gantellaan, waar de traditionele speelgoedbeurs werd gehouden. Toen de deuren om negen uur open gingen, moesten vrijwilligers de toegestroomde bezoekers met groepjes tegelijk toelaten, om te voorkomen dat de hal van de scholen ogenblikkelijk verstopt zou raken door de menigte.

Vaste bezoekers weten het wel: als je vroeg komt, dan heb je de kans om de mooiste stukken speelgoed te pakken te krijgen. Maar het aanbod aan spellen, poppen, puzzels, knuffels, bouwdozen, fietsen en buitenspeelgoed is altijd zo groot, dat ook mensen die later komen nog met heel mooie en veelal goedkope spulletjes naar huis kunnen.

Meer dan 220 mensen, een record aantal, hadden vrijdag het speelgoed voor de beurs aangeboden. Zij krijgen zeventig procent van de opbrengst. De rest gaat naar de organisator van de beurs, speelotheek Harlekino. Het jaarlijkse evenement is voor de speelotheek een van de belangrijkste bronnen van inkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *