Weer protest tegen autobusmuseum

Op dit terrein in de wijk Tolhek zou het autobusmuseum moeten komen.

Wijkvereniging Pijnacker-Zuid laat opnieuw van zich horen vanwege de bezwaren tegen het plan om in de wijk Tolhek een autobusmuseum te vestigen. In een brief aan de gemeenteraad hekelt de vereniging het feit dat de bewoners de afgelopen maanden niet de beschikbare informatie over de mogelijke komst van het museum hebben gekregen, hoewel dit hen wel was toegezegd.

In de zienswijze zet de wijkvereniging nog eens alle argumenten tegen de komst van het museum op een rijtje. Vooral klaagt de vereniging over de slechte informatievoorziening. Alleen direct omwonenden van het terrein aan het eind van de Gantellaan zijn door de gemeente ge├»nformeerd over het voornemen. De informatieavond die op 25 juni voor de hele wijk wel gehouden noemt voorzitter Patrick Huijgen van de wijkvereniging een ‘wassen neus’. “De toelichtend ambtenaar moest op de meeste vragen het antwoord schuldig blijven en de verantwoordelijk wethouder bleek na 20 minuten onaangekondigd te zijn verdwenen.”

Uitlaatgassen

De bewoners vrezen voor de uitstoot van uitlaatgassen door de oude autobussen waaraan gesleuteld gaat worden en die ook door de wijk zullen rijden. Ook zijn ze bang voor de veiligheid en hebben ze er twijfels over of het museum zijn hoofd wel boven water kan houden. Als dat niet lukt, dan liggen leegstand en verpaupering op die plek op de loer, schrijft de wijkvereniging. De bewoners zijn ook bang dat de waarde van hun huizen door de komst van het autobusmuseum achteruit zal gaan.

Eind juni bood Patrick Huijgen (links) namens de bewoners aan de burgemeester al een petitie aan tegen de komst van het autobusmuseum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *