Weer verlies voor SV Nootdorp

VOETBAL | Na het gelijkspel van vorige week heeft SV Nootdorp zijn vierde nederlaag geleden in deze competitie. Op het Sportpark Juliana werd het 5-1 voor FC ‘s-Gravenzande. 

Aan het begin van de wedstrijd had vooral de thuisploeg de bal, maar Nootdorp kon er een paar keer onderuit komen en creëerde een paar kleine kansen. In de 12e minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong, het doelpunt kwam van Frank Broos nadat hij de bal erin kopte uit een vrije trap. Na het doelpunt trok FC ‘s-Gravenzande het spel nog meer naar zich toe, en werd sterker waardoor Nootdorp verder terug naar achteren werden geduwd. In de 19e minuut kreeg de thuisclub een penalty, en die werd benut door Frank Broos. Bij Nootdorp konden ze daarna de bal niet meer in bezit houden, en de thuisploeg werd daardoor nog sterker. Toch kreeg Nootdorp in de 25e minuut een kans op de aansluitingstreffer, maar de bal werd eruit gegleden door een verdediger van ‘s-Gravenzande.

Vertrouwen

Het vertrouwen kwam daarna een beetje terug in de ploeg, en de ploeg kreeg steeds meer een paar kansen, en hield de bal beter in bezit. In de 43e minuut scoorde Nootdorp dan eindelijk, Ryan Lugtigheid scoorde de 2-1 en dat was ook gelijk de ruststand.

Na rust creëerde Nootdorp gelijk een goede kans. Na een kwartier in de tweede helft kreeg de thuisploeg een kans, en werd het weer wat sterker. Waar Nootdorp miste, scoorde ‘s-Gravenzande wel en liep in twee minuten tijd uit naar een 4-1 voorsprong. Doelpunten waren van Roy Vermolen die uit een vrije trap raak kopte en weer van Frank Broos die zijn derde van vandaag maakte. In de 69e minuut scoorde het thuis spelende team ook nog eens de 5-1, die werd gemaakt door Roy Vermolen.

SV Nootdorp kreeg daarna nog wel wat kansen uit een corner en uit een vrije trap, maar scoorde niet. Wel kreeg Gillian Pieper een rode kaart vanwege commentaar en wegwerpgebaren richting de scheidsrechter. Zo verloor Nootdorp weer. De ploeg blijft  laatste staan, terwijl ‘s-Gravenzande stijgt naar de derde plek op de ranglijst.

Overige wedstrijden

Dit zijn de overige uitslagen uit de zaterdag hoofdklasse A:

  • Jong FC Den Bosch – DFS vv 2-2
  • Zwaluwen – XerxesDZB 0-0
  • SC Feyenoord – Smitshoek 1-1
  • Achilles Veen – Spijkenisse 1-2
  • Rijnvogels – Ter Leede 1-1
  • Swift – Capelle 6-2
  • Jodan Boys – RKAV Volendam 1-2

De stand en meer statistieken vind je hier.

Penalty van Frank Broos namens ‘s-Gravenzande

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *