Weer zorgen bij CDA over plasnood

CDA-raadslid Anne Volkers maakt zich zorgen over het effect van de corona-beperkingen voor mensen met hoge nood. Tijdens de lockdown waren veel toiletten in openbare gebouwen en in de horeca dicht, en ook nu de café’s en lunchrooms weer open zijn valt het niet mee om even ergens te plassen. Je moet immers van tevoren reserveren en vragen over je gezondheid beantwoorden.

Volkers maakt zich al langere tijd sterk voor meer openbare toiletten in de gemeente. Zo werd vorig jaar een door zijn fractie ingediend initiatiefvoorstel aangenomen, waarin werd besloten dat de afstand tussen openbare toiletten in Pijnacker-Nootdorp maximaal 500 meter zou mogen zijn. Naar aanleiding van dit initiatief werd door het college beloofd dat de ondernemersverenigingen aan het eind van dat jaar een plan klaar zouden hebben.

Het CDA-raadslid wil nu weten hoe het daarmee staat. Ook vraagt hij of het college bereid is om het geheel van openbare en openbaar toegankelijke toiletten ‘als het ware pandemie-proof te maken’. Volkers denkt daarbij aan het tijdelijk plaatsen van evenemententoiletten in de centra.

Een opmerking bij " Weer zorgen bij CDA over plasnood"
  1. het is buitengewoon frustrerend voor mensen die afhankelijk zijn van een toilet. Het beperkt mensen in boodschappen doen, en het bezoeken van andere evenementen, in winkels, en op de markt.
    het zou fijn zijn als daar zo snel mogeljk een goede oplossing voor komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *