Weidevogelhof blijft sociaal

Zeventig woningen in het complex Weidevogelhof in Pijnacker-Zuid blijven behouden als sociale huurwoningen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp is in hoger beroep door de Raad van State in het gelijk gesteld in een zaak die was aangespannen door de corporatie voor ouderenhuisvesting Habion. Die had de woningen naar de vrije sector willen overhevelen zodra ze leeg komen.

Voor de overheveling van de woningen naar de duurdere sector had Hadion in 2017 toestemming gekregen van de minister van Binnenlandse Zaken. Maar daar nam de gemeente Pijnacker-Nootdorp geen genoegen mee. Het toenmalige college van B & W tekende bezwaar aan bij de minister vanwege de gevolgen voor de volkshuisvesting. Ook was er volgens de gemeente geen noodzaak om de woningen in de vrije sector aan te bieden, omdat daar in de omgeving van de Weidevogelhof al voldoende aanbod in was.

De bezwaren van de gemeente werden gehonoreerd, maar op zijn beurt spande Hadion daartegen procedures aan bij de Raad van State. Maar die werden zowel in de beroepsprocedure als in het hoger beroep afgewezen.

Voor drie woningen in het complex is de uitspraak te laat gekomen. Die zijn in de tussentijd al overgeheveld naar de vrije huursector. Maar de overige zeventig blijven dus sociale huurwoningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *