Weidevogels zien in de Groenzoom

Het broedseizoen is begonnen. Cor Noorman van de Groenzoom weet er alles van.

Beheerder Cor Noorman houdt op woensdag 11 april twee wandelingen door het glanshaverhooiland in het noordelijke deel van De Groenzoom, waar veel weidevogels te zien zijn. Het worden interessante excursies, zo midden in het broedseizoen. 

De broedperiode vergt ontzettend veel energie van de vogels. Zuinig zijn op elk nest is dus geboden. De nesten moeten van het vroege voorjaar tot ver in juni beschermd worden. Vooral door de oudervogels, maar vandaag de dag ook door mensen die veelal op vrijwillige basis nesten beschermen tegen uitmaaien en vertrapping door vee.

De excursies zijn te voet over (half)verharde paden. De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. Ze beginnen om 13 en 15 uur bij het verzamelpunt aan de Keulseweg 46 in Pijnacker. Er is weinig parkeergelegenheid, dus kom vooral op de fiets. Aanmelden uiterlijk op 4 april door een e-mail te sturen naar dit adres. Neem een verrekijker mee en zorg voor warme, winddichte kleding en waterdichte wandelschoenen. Deelname aan de excursies is gratis. De hond mag niet mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *