‘Wel degelijk problemen op De Boezem’

Er zijn wel degelijk misstanden op bedrijventerrein De Boezem, zegt Gemeentebelangen.

Gemeentebelangen neemt geen genoegen met de geruststelling van het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp dat er geen misstanden zouden zijn op het bedrijventerrein De Boezem. Die misstanden zijn er wel degelijk, en de partij wil dat na de verkiezingen de dan zittende wethouder een multidisciplinair onderzoek instelt om te komen tot een plan van aanpak.

Over de situatie op het bedrijventerrein had Gemeentebelangen eerder schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een publicatie in de lokale krant Telstar. Het college van B & W liet vorige week in zijn antwoord weten zich niet te herkennen in de problemen die in dat verhaal werden geschetst. Daarbij ging het onder andere om de brandveiligheid van bedrijfspanden.

Wel degelijk mis

Raadslid Kees Jongh van Gemeentebelangen zegt dat er wel degelijk dingen mis zijn op het bedrijventerrein. Zo is er een al maanden durend probleem rond een autobedrijf, dat volgens andere ondernemers teveel parkeerruimte in beslag zou nemen. Ook zou dit bedrijf represailles hebben genomen tegen buren die daartegen protesteren, onder andere door het zwart maken van beveiligingscamera’s en andere vormen van intimidatie. Kees Jongh: “Dat conflict speelt al maanden. De politie kan er niets aan doen omdat er geen bewijs is en er zijn al verschillende wethouders langs geweest, maar er gebeurt niets. Bedrijven die in de buurt zitten en er last van hebben voelen zich absoluut niet serieus genomen.”

Jongh heeft uit gesprekken met ondernemers op Boezem West begrepen dat er ook allerlei andere klachten zijn. “Het college zegt dat er geen sprake is van onveiligheid. Ik hoor andere berichten. Zo zijn er mensen die zeggen dat er ook kantoorpanden worden bewoond. Wij willen dat er gewoon eens een goed onderzoek wordt ingesteld. En ik snap dat dat niet meer voor de verkiezingen kan. Laten we maar even afwachten welke wethouder dit onderwerp straks in zijn portefeuille krijgt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *