D66 en VVD: wél opladen voor de deur

Opladen vanuit huis van de elektrische auto die voor de deur staat zou toch mogelijk moeten worden, vinden D66 en VVD.

De fracties van D66 en de VVD in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp vinden dat het toch mogelijk moet zijn om elektrische auto’s op een openbare parkeerplaats voor de deur vanuit de eigen woning op te laden als dit veilig kan. Ze willen het onderwerp volgende maand in de gemeenteraad bespreken om te zien hoe de andere fracties er over denken.

De partijen stelden onlangs al schriftelijke vragen over dit onderwerp. In zijn antwoord liet het college van B & W weten niets te voelen voor opladen voor de deur, op een openbare parkeerplaats. VVD-wethouder Ilona Jense noemde in het antwoord onder meer het risico dat thuisopladers de openbare parkeerplaats dan exclusief zouden claimen.

D66 en VVD willen toch een onderzoek naar de extra mogelijkheden voor het opladen van elektrische auto’s. Stroom uit een eigen laadpunt is goedkoper en ook kan het in de toekomst mogelijk worden om de elektriciteit die in de autoaccu’s is opgeslagen ook thuis te gebruiken.

Een opmerking bij " D66 en VVD: wél opladen voor de deur"
  1. Ik kan me voorstellen dat het praktisch is om een auto vanuit huis op te kunnen laden. Het gebruik van een autoaccu is de woonomgeving is onlogisch en onpraktisch. In de eerste plaats is de capaciteit daar niet groot genoeg voor en bij een (gedeeltelijk) ontladen accu, is een auto niet volledig inzetbaar. Het is mooi dat stroom uit een eigen oplaadpunt goedkoper is, maar niet iedereen kan gebruik maken van die goedkope, gesubsidieerde, stroom (mensen zonder auto bv). Het zou in dit opzicht een voordeel zijn voor electro auto bezitters en oneigenlijk gebruik van subsidiegelden. Het is beter dit geld elders te besteden, zodat niet alleen de welgestelden profiteren van dit (subidie) voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *