Welk kunstwerk voor het Emmapark?

Deze drie ontwerpen zijn gemaakt door kunstenaars uit Pijnacker-Nootdorp: van links van rechts ‘Sedes Obliqua’ van Coby Brinkers, ‘De Bader’ van Renée du Clou en ‘Vrij als een vogel’ van Tanja Ooms en Kees Bosman.

Welk kunstwerk moet een plek krijgen bij de vijver in het Emmapark in Pijnacker? Die vraag wordt voorgelegd aan de inwoners van Pijnacker-Nootdorp. Zij krijgen de kans om hun voorkeur uit te spreken over welk van de acht geselecteerde ontwerpen na de zomer een jaar lang komt te staan op een betonnen sokkel.

Twaalf kunstenaars uit de regio, waarvan drie uit de eigen gemeente, hebben voorstellen gedaan voor het wisselkunstwerk. Acht daarvan worden nu door de jury voorgedragen. De verkiezing door de inwoners levert straks drie ontwerpen op die in de laatste ronde nogmaals worden beoordeeld door de jury. Die maakt uiteindelijk uit deze drie beelden de definitieve keuze.

Ontwerpen

De acht werken die aan de publieksjury worden voorgelegd zijn ontworpen door de kunstenaars: ARTikel II-13 (Tanja Ooms en Kees Bosman), Coby Brinkers, Renée du Clou, Sabina Eps, Hans la Hey, die met twee werken door is naar de volgende ronde,  Jan Kettelarij en het duo Rob Kruizinga en Ludo Broos. 

Formeel begint de stemming pas maandag, maar het stemformulier stond zondagmiddag al online, dus wie zin heeft kan meteen zijn of haar voorkeur kenbaar maken. Informatie over de ontwerpen en over de kunstwerken is te vinden op dit webadres. Daar is ook het stemformulier te vinden.

Onder de inwoners die meedoen aan de stemming worden tien exemplaren van het kunstboek ‘Beeldende Kunst in Nederland’ verloot. Dat boek kost in de winkel € 24,95.

De jury die uit de inzendingen de acht ontwerpen heeft gekozen die aan het publiek worden voorgelegd, en die uiteindelijk uit de drie gekozen beelden de definitieve keuze maakt, bestaat uit Raoul Locht (voorzitter van Stichting Kunstweek), Jan-Willem Maas (gemeenteraadslid), Roos van der Meijden (kunstschilder, vrijwilliger Stichting De Verbeelding), Linda Vaandering (tekstschrijver, vrijwilliger van Stichting De Verbeelding) en burgemeester Francisca Ravestein (portefeuillehouder cultuur in het college van B & W).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *