Werk aan Park van Buysen in volle gang

De eerste werkzaamheden voor het toekomstige Park van Buysen zijn in volle gang.

Projectontwikkelaar en bouwer Heijmans is volop aan de slag met de voorbelasting van het toekomstige Park van Buysen, de laatste uitbreiding van de wijk Keijzershof. Ook wordt de plas uitgebaggerd, waardoor de kwaliteit van het water verbetert. Eind van dit jaar wordt het terrein bouwrijp gemaakt, waarna rond de zomer van 2019 met de bouw van de nieuwe wijk wordt begonnen, eerst met de toekomstige woningen langs de Zilverreigerdreef.

Het Park van Buysen wordt een luxe woonwijk met maximaal 300 grondgebonden woningen, die allemaal gericht zijn op de Plas van Buysen of de watergangen die daar op uitkomen. Ook worden in de wijk wadi’s aangelegd, geulen die bij overvloedige regen vol kunnen lopen met regenwater, dat via een infiltratiesysteem langzaam kan weglopen in de bodem en in de plas.

Het Park van Buysen krijgt drie woonbuurten met elk een verschillend karakter. De plas zelf houdt een belangrijke functie in de wijk, met natuurlijke oevers en een route rond de plas voor recreatie en sport.

Protesten

De werkzaamheden rond de Plas van Buysen zijn al eerder begonnen. In het vroege voorjaar werd al gewerkt aan het weghalen van delen van de begroeiing rond de plas en aan de herinrichting van de oevers. Zo zijn twee schiereilanden met pluimzeggen aangelegd en een eilandje waarop de ijsvogel een broedplaats kan vinden. Tegen die werkzaamheden kwamen al veel protesten, en ook de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad stelde er vragen over.

Het Park van Buysen krijgt maximaal 300 woningen in drie verschillende woonbuurten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *