Werk aan Virulypad schiet nu lekker op

De voorbelasting is gereed, dus de aannemer kan nu de fietsroute verder afmaken.

In opdracht van de gemeente Pijnacker-Nootdorp wordt sinds kort weer verder gewerkt aan de reconstructie van het Virulypad, een belangrijke fietsroute in Delfgauw van de Noordeindseweg naar de Noordkade. Met dat karwei is vorig jaar september begonnen, maar in het afgelopen half jaar is er niets gebeurd omdat de ondergrond door middel van voorbelasting moest inklinken.

Het Virulypad, dat langs de weilanden van Hoeve Biesland loopt, wordt verbreed en er komt ook een apart wandel- en ruiterpad langs. Hiervoor is een sloot gedempt die langs het oude fietspad lag.

De opknapbeurt van de veel gebruikte fietsroute was hard nodig. Het wegdek was al jaren in slechte staat en de weg was al op verschillende plekken opgeknapt door er betonplaten in te leggen. Maar dat was een tijdelijke oplossing.

Volgens planning

Op 1 augustus is de reconstructie, die is uitgevoerd dankzij een flinke bijdrage van de provincie, klaar. Dat is dan precies volgens planning.

In verband met de werkzaamheden is vanaf vrijdag het kruispunt van de Noordeindseweg met het Virulypad een week lang afgesloten. Dat is nodig in verband met de aansluiting op een drempelplateau op de Noordeindseweg en de asfaltering van het stukje weg naar de Korftlaan.

De Noordeindseweg is vanaf vrijdag ter hoogte van het Virulypad en de Korftlaan een week lang dicht.
Diepe scheuren en schots en scheef liggende betonplaten: zo zag het Virulypad er jarenlang uit. Dankzij een bijdrage van de provincie is de fietsroute nu opnieuw aangelegd. Er komen ook een wandel- en een ruiterpad langs.
  1. Er staat zelfs in de beschrijving dat ze het precies volgens planning af hebben. Alleen op de borden stond eerst 1 juli klaar en dit hebben ze veranderd in 1 augustus. Dus niet volgens planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *